fredag 23. oktober 2020

Tung i beina gravid

GRAVIDPLAGER : Å ligge med beina høyt når du har muligheten,. Mange gravide plages med hevelser og kramper i føttene, og det er nokså vanlig. Den kilende og kriblende følelsen i beina oppstår oftest hos gravide som har lavt nivå av jern i blodet i begynnelsen av . Hevelser i føtter og ankler, hovne bein , er nokså vanlig i svangerskapet.


På fagspråket kalles dette ødem. Kroppen holder på mer væske, . Svangerskapet vil gjerne forverre tilstanden fordi den gravide livmoren trykker. Det er viktig for deg som er gravid å kjenne til symptoma på blodpropp. Det vanlegaste er å få blodpropp i beina (djup vene trombose) eller i lungene . Høygravid : Sissel Leirgulen visste ikke at hun hadde blodpropp.


Da merker man at man blir tungpustet , men det er det mange gravide som er . Når den gravide har forhøyet blodtrykk, eggehvitestoffer (protein) i urinen og eventuelt hevelse i beina eller hendene (ødem) etter svangerskapsuker, kalles . Gravidhormonene gjør at bekkenbeina glir fra hverandre og gir plass til et voksende foster, og rom for. Gå i rolig tempo, og prøv å unngå bæring og tunge løft. Gravide blir ofte advart mot å løfte for tungt. BEINA OPP: Har du hovne bein , hjelper det å hvile beina høyt.


Også hovne bein i kombinasjon med tung pust bør undersøkes raskt av lege, . Rundt prosent av norske gravide blir sykmeldt en eller flere ganger. Har en tung jobb med mye løfting hvor jeg må stå timer og løpe rundt . Jeg har justert ned mengden bein - og underkroppstrening, og velger sittende . En graviditet øker risikoen for at mor kan få blodpropp i ben eller lunger. Dette skjer ved hjelp av ultralyd ved mistanke om blodpropp i bena (DVT) . Det vanligste er å få blodpropp i bena (dyp vene trombose) eller i lungene (lungeemboli). Hos ikke gravide er det mest vanlig med blodpropp i leggene.


Likevel er det flere myter om trening og graviditet som gjør mange. Jeg skjønner jo at man ikke skal gjøre tunge og teknisk krevende . Jeg var også forsiktig med noen av bein -øvelsene, fordi jeg var redd. Selv om jeg løftet tunge vekter under svangerskapet, så var det fordi jeg . Ved blodpropp i beina , eller dyp venetrombose (DVT), danner det seg en. Man blir hoven i beina , tungpustet og får høyere puls.


Etter fødselen kan du trene så raskt som du føler for det. I uke tre er det allerede noen som merker de første tegnene på graviditet. Ryggen verker og bena er tunge for mange når de har kommet så langt i . Nedsatt blodtilførsel til beina , ischemi i underekstremitetene, kan være akutt eller kronisk. Akutt nedsatt blodtilførsel må vanligvis behandles i løpet av noen timer.


Hanne Nilsen (28) er gravid i syvende måned. Nå er hun høygravid med sitt andre barn, men stor mage stopper henne ikke i fra å løfte tungt. Ved roing trener man både bein , overkropp og kondisjon. Trening mens du er gravid – og etter fødsel - har mange positive helsegevinster både for mor og barn.


Mange lurer på om man kan løfte når man er gravid , og hva slags. Du bør også unngå øvelser som medfører ekstrem buktrykksøkning, for eksempel tung benkpress. Svømming med armene, uten å bruke beina , er bra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg