tirsdag 3. november 2020

Væskefylte blemmer på foten

Et eldre navn på tilstanden er dyshidrotisk eksem, . Utslett under føttene kan være hånd-, fot - og munnsykdom, som vist på dette bildet. I to-tre år nå har jeg vært plaget av bittesmå væskefylte blemmer på foten , og da særlig på sidene, sålen og litt på tærne. De har tidvis klødd . Blemmer i huden skyldes en skade i det ytre hudlaget.

Disse kan forårsakes av blant annet herpesvirus og brennkopper, sier hudlege Caroline Strandhagen. BLEMME : Får du vannblemme på foten skal du ikke stikke hull på den. Huden blir ofte rød og det kan eventuelt dannes små væskefylte blemmer. Vesikler og væskefylte blærer.


Deretter tynnveggede, slappe blemmer i ellers tilsynelatende normal hud. Etter noen timer kom det blemmer som var vablete akkurat som små multebær el. Det begynte også å komme rødt utslett på fotbladet under foten , på vrist og .

Det er en lang rekke tilstander som kan gi utslett med blemmer i huden. Hånd-, fot og munnskydoVirusinfeksjon som gir blemmer på hender, føtter og munn . Etter hvert vil væskefylte blemmer bli synlige. Herpesutbrudd forekommer vanligvis i ansiktet eller . Utslettet er rødt og danner ømme, væskefylte blemmer. Vannkopper er en veldig smittsom virusinfeksjon som kjennetegnes ved feber, kløe og væskefylte blemmer. Sykdommen smitter ved dråpesmitte, og normalt . Vannblemmer oppstår når det er friksjon mellom over- og underhuden.


Hånd-, fot - og munnsykdom har fått navnet sitt etter blemmene som kjennetegner. Noen ganger oppstår også væskefylte blemmer (pustler). Hvis du klorer på blemmene kan de sprekke, og det vil dannes skorper på huden.


En spesiell type brennkopper har væskefylte blemmer. Typiske utslett ved hånd-, fot - og munnsykdom. Gnagsår oppstår gjerne når huden utsettes for vedvarende gnissing.


Akutt eksem er preget av rø hoven og kløende hu eventuelt med væskefylte blemmer. Ved eksem er forsvaret mot infeksjon i huden svekket, .

Når dette hudlaget skades, dannes det ofte blemmer. Ofte dannes små, væskefylte blemmer. Hvis noe strammer og gnir på huden, vil det etter hvert dannes væskefylte blemmer. Hvis de er for store, er det større risiko for at foten sklir fram og tilbake . Gnagsår er smertefulle, væskefylte blemmer som kan oppstå som følge av trykk. Liktorner kan forkomme hvor som helst på foten og kan være harde eller myke.


Vannkopper: Det oppstår røde prikker i huden som etter noen timer går over til blemmer. Ofte ses en blanding av både prikker, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg