mandag 28. mars 2016

Vaksine meslinger barn

Vaksine meslinger barn

Meslinger er mindre vanlig nå fordi de fleste barn er vaksinerte. Likevel har vi sett . Planlegger du reise med barn under måneder til land med meslingeutbrudd? Barn som enda ikke har fått meslingevaksine (MMR) . Norske småbarn vaksineres mot meslinger , kusma og røde hunder når de. Fra Folkehelsas brosjyre: Vaksinasjon i barne og . I barnevaksinasjons-programmet gis vaksine mot meslinger (MMR) ved 15.


Selv i Norges anti- vaksine -hovedstad er det nå flere som vaksinerer barna sine. Nå har det også blitt meldt om tilfeller av meslinger i Sverige og i Norge. Den ekstremt smittsomme sykdommen meslinger øker i Europa og globalt.


Barn kan få noen vaksiner helt ned i seks ukers alder, blant annet . Allerede i år er det flere som er smittet av meslinger enn i hele fjor, viser. Før den tid opplevde nesten alle foreldre at deres barn fikk meslinger. Dette betyr at barnet normalt bør være over måneder gammelt.


Vaksine meslinger barn

Folkehelseinstituttet opplyser at antall tilfeller av meslinger i Norge øker. Et barn får vaksine mot meslinger på et helsesenter i Apia på Samoa. Små barn som ikke er vaksinert er spesielt utsatt, men også andre aldersgrupper kan i . Uvaksinerte eller personer som ikke har hatt meslinger , kan ha vært. Alle barn i Norge får tilbud om vaksine mot . MMR står for meslinger (measles), kusma (mumps) og røde hunder (rubella). Hib), pneumokokksykdom, poliomyelitt, meslinger , kusma,.


Noen barn tilbys også vaksine mot tuberkulose og mot hepatitt B. Hib), hepatitt B, pneumokokksykdom, meslinger , kusma, røde hunder og. Her kan du lese om programmet for vaksinering av barn i Norge. Meslinger, kusma og røde hunder. MMR- vaksinen beskytter barn mot disse sykdommene.


Vaksine meslinger barn

Mange foreldre tenker. Om-FN › FN-dager › Kalender › Verdens-vaksinasjonsu. Det gir beskyttelse mot sykdommer som hepatitt B, difteri, polio og meslinger.


De fleste som dør av meslinger i våre dager, er barn under år. Det er stadig utbrudd av meslinger i Europa og andre deler av verden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg