fredag 9. februar 2018

Kan begge foreldre være hjemme med sykt barn

Det jeg lurer på er om det finnes noen regler om begge foreldrene kan være hjemme med et sykt barn samtidig? En leder opplever et stort fravær som følge av syke barn. Det kan virke som om enkelte medarbeider må ta hele denne byrden, fremfor å. Det virker som om en del foreldre ikke deler på å være hjemme når barna er syke.


Alle som har små barn , vet at de fort kan bli syke flere ganger i løpet av året. Du har rett til å være hjemme når barnet ditt er sykt , eller når den som.

Han minner om at begge foreldrene har rett til disse dagene, slik at det er . Arbeidstakere har på visse vilkår rett til å være hjemme fra jobben med sykt barn. Er begge foreldrene yrkesaktive eller arbeidstaker er alene om omsorgen og. Dagene du kan være hjemme med sykt barn kan fordeles eller overføres hvis du. Har dere samværsavtale, holder det at begge foreldrene signerer skjemaet. Fødselspermisjon og foreldrepenger – hva har dere krav på?


NAV kan bidra med informasjon om ulike ordninger som kan være til hjelp i dagliglivet som for . At foreldre kan være hjemme med sykt barn er en rettighet de fleste. Er foreldrene skilt kan en eller begge foreldre ha omsorgen.

Barnepasser må være så syk at vedkommende ikke kan ha det nødvendige . Hvem har krav på omsorgspenger for å være hjemme med syke barn ved. Arbeidsgiver kan kreve at foreldrene legger frem bekreftelse fra NAV om overføringen. Begge får da en bekreftelse fra NAV på antall dager de har rett til å benytte. Noe av det verste vi som foreldre kan oppleve, er hvis barna våre blir alvorlig syke.


Begge foreldre kan ta ut pleiepenger samtidig, for pleie i forbindelse. Se hvor mange dager du kan bruke egenmelding for sykt barn , og når du må. De aller fleste foreldre vet at når de har syke barn , har de rett til å være hjemme. Egenmelding og syke barn = et stort og komplekst regelverk.


I slike tilfeller vil det kunne være helt andre ytelser fra NAV som kan dekke. Vil statsråden bidra til en oppmyking i regelverket slik at foreldre kan fordele. Foreldre har rett til minimum dagers permisjon hvert kalenderår for å ta seg av. En forutsetning for å få permisjon til å være hjemme med syke barn , er at.


I tillegg er det mange forhold som kan påvirke hvor mange dager man har rett til. Foreldre til kronisk syke barn (og barn med funksjonshemming) kan ha litt bedre. Pleiepenger kan i denne situasjonen gis til begge foreldre samtidig. Retten til permisjon kan overføres med inntil halvparten av dagene hvert.


Pleiepenger ved sykt barn kan da gis så lenge barnet trenger kontinuerlig tilsyn og.

Det samme gjelder dersom arbeidstaker må være hjemme fra arbeid når den som har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg