mandag 16. desember 2019

Synssenteret i hjernen

Synssenteret i hjernen

Synsbanene strekker seg fra øyet gjennom store deler av storhjernen til synssenteret bakerst i hjernen. Her gis det en kort innføring i hver . Synsorganet består av øyet, synsnerven og synsbanene, samt synssenteret i hjernen. Synssenteret ligger helt bakerst i hjernen. Her blir nerveimpulsene fra netthinnen behandlet og tolket.


Synssenteret i hjernen

Sanseinntrykket blir sammenlignet med tidligere . Symptomer og tegn er ofte klare tegn på hvor i hjernen skaden er. I baklappen (occipitallappen) finnes synssenteret. En skade i dette området . Den er en bunt nervetråder som går fra hvert øye og til slutt når synssenteret i. Disse sender i sin tur signaler til synssenteret i hjernen , som begynner arbeidet med å gjenkjenne bokstavene og ordene, og deretter formidler den nødvendige . Fra øyets bakre del (netthinnen) blir lyset gjort om til elektriske impulser. De blir sendt gjennom synsnerven til synssenteret bak i hjernen , og til . Det er kombinasjonen av øyet som instrument og synssenteret i hjernen som muliggjør disse fantastiske egenskapene. Alle sammen har øyne som er bygget på samme måte, de har det samme fargesynet, og synssenteret i hjernen er likt bygget.


Allerede på netthinnen bearbeides og filtreres bildene, innen de sendes videre til synssenteret i hjernen for full bearbeidelse og tolkning. Netthinnen består av to . En nervepirrende fortelling om vår dynamiske og formbare hjerne Johan. Deter synssenteret ditt og et sentrum for visuell forståelse lengst bak i hjernen , . Dette forutsetter at lysenergien er høy nok til at sansecellene oppfatter signalene og klarer å videreformidle dette til synssenteret i hjernen. Signalene videreformidles via synsnerven til synssenteret i hjernen.


Synssenteret i hjernen

Lysenergien må altså . Synssansen består av øyet, synsnerven, synsbanen og synssenteret i hjernen. Synet er evnen til å motta og registrere lys og bearbeide dette lysinntrykket for å . Skader i denne delen. Synsnerven – som overfører signaler fra øyet til hjernen.


Hjernen vår har par hjernenerver. Hele seks av disse har betydning for vår synsevne. Mye mer av hjernen bidrar til synsopplevelser med LS som vist i bildet av. Når disse to bildene smelter sammen et sted i synssenteret i hjernen , fremstår verden rundt oss som tredimensjonal, dvs. Sentralnervesystemet består hjernen og ryggmargen.


Synssenteret i hjernen

Forenklet består synssansen av tre deler. Først når de elektriske signalene kommer dit, oppfatter du lyset. Impulser fra sansecellene i øyet sendes til synssenteret i hjernen , som så tolker informasjonen. Hele øyet holdes utspent av glasslegemet, en geléaktig masse .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg