mandag 22. mai 2017

Snus fosterskade

Helsedirektoratet, ønsker å få mer informasjon om snus og helseskader. Snus og røyk i graviditeten kan ha skadelige effekter på barnet ditt. Snusing øker risikoen for tidlig fødsel og dødfødsel. SNUS OG GRAVID: Legg fra deg snusen under svangerskapet, den kan gi alvorlige fosterskader og det er verre enn å røyke mens du er gravid . Det gir stor helsegevinst for mange å bytte fra røyk til snus , sier norsk. Men bruk av snus under graviditet, kan føre til alvorlige fosterskader , . Det beste for barnet er derfor at mor slutter helt å bruke snus.


Forskning viser at bruk av snus , i likhet med røyking, kan føre til for lav fødselsvekt, for tidlig . Nå viser ny undersøkelse at snus kan være skadelig for fosteret i. Forskningsgruppen i Sverige har i flere år forsket på fosterskader knyttet til . Datamaterialet fra SSB forteller at snus først og fremst er et ungdomsfenomen. Snus kan gi alvorlig fosterskade Det har vært en sterk økning i snusbruk blant unge kvinner de siste ti årene. Statistisk sentralbyrå.


Mange er dobbeltbrukere av snus og røyk, med en plan om å slutte . Snus skader: Økt risiko for fosterskader og økt risko for kreft og hjerteinfarkt. Snus inneholder det avhengighetsskapende stoffet nikotin, samt. Det er ikke å anbefale at mor bruker snus som et avvenningsmiddel fra. Forskere på Sørlandet har dokumentert at snusbruk blant gravide i Agder ble doblet i en treårsperiode.


Nå mottar de Legeforeningens pris for . I forbindelse med svangerskap og fosterskader kan det være. Forbudet bør inkludere all tobakk, også snus og e-sigaretter. Mens de aller fleste vet at alkoholinntak i svangerskapet øker risikoen for fosterskader , er det stor usikkerhet rundt hvorvidt bruk av snus i . Da ny svensk forskning viste økt risiko for fosterskader måtte SM rykke ut med advarsler til kvinner.


Snus øker risikoen for tidlig abort, . Hovedårsaken til at kvinner og menn blir avhengige av snus ,. Også risikoen for fosterskader som dødfødsel, lav fødselsvekt, for tidlig fødsel . Det er med andre ord ikke helt lett å svare enkelt på spørsmålet ditt, men som du ser er det stor mulighet for fosterskade dersom man drikker . Professor i forebyggende medisin Maja-Lisa Løchen avviser at snus er et. Mor, alkohol og fosterskade. Norske helsemyndigheter tilrår totalavhold fra alkohol hvis du planlegger å bli gravi og under svangerskapet. Praktiske råd ved snus - eller røykeslutt.


Når savnet etter røyken eller snusen kommer, er det lettere å huske hva. Selv om fars bruk av metotreksat ikke synes å medføre noen risiko for fosterskade , anbefaler man for sikkerhets skyld bruk av kondom ved .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg