mandag 21. mai 2018

Øldampet ribbe

Legg ribba oppi med svorsiden opp og hell oppi mer varmt vann til det står ca. Du kan også steke ribba med svorsiden ne hvis du heller foretrekker det. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av ribba , men uten at . Gni ribben med salt og pepper 1-dager før steking. Det er ikke mange norske hjem uten ribbe i løpet av jula, og det store samtaleemnet er om svoren blir. At du ikke trenger å steke ribba med skinnsiden ne hverken for å få saftig kjøtt eller.


Øldampet ribbe

TV om hvorfor man måtte steke ribba med svoren ned i vann før man så. Skal du steke ribbe på den tradisjonelle måten eller langsteke den? Før ribba settes i ovnen tilsetter du vann og kyllingbuljong. Ribben skal stekes midt i ovnen.


Hell vannet i en ildfast form. På den andre siden, å helle vann over ribba vil vel ikke føre til annet enn at overflaten ikke blir tørr? Legg i ribbestykke med svoren ned i én time. Fjern folien og skru ned ovnen til 2grader og stek videre ca. Julens hellige gral er uten tvil å få sprø svor på ribba.


For dager siden - Snu ribba så svoren vender opp. Hvordan steke ribbe med sprø svor. Svoren - grisens hud eller skinn - består av store mengder vann som må bort. Det siste er nok litt tungvint for ei norsk juleribbe , men kan oppnås hvis man. Slik steker du ribbe og får svoren sprø Ribba er uten tvil julaftensmiddag nr.


Pass på hele tida så ribba ikke blir brent. Sett inn ribba uten folie og stek i ca 3-timer. Ha litt mer vann i langpannen slik at ribbesjyen ikke steker tørr. Dersom du ønsker svor legger du ribba med svoren ned i vannet. Fyll på med liter vann.


Øldampet ribbe

Uten svor har du ribba med rutet fett opp. Stekte den avskjærte svoren i den andre steikovnen, bare sånn i tilfelle noen skulle klage . Er du vant med å gni inn ribben med krydder et par dager før steking , så gjør du det. Se hvor langt svoren klarer å poppe av seg selv uten hjelp av. Tilsett vann , rosmarin og laurbærblad og sett midt i ovnen på 1grader, . Den var uten ben, men bruk det du selv ønsker. På selveste julaften er det mange som ønsker å steke en større ribbe , og det er ikke noe . Det beste er å la den ligge to-tre dager i kjøleskap før den stekes , men du kan også gå.


Legg ribben i en langpanne med svoren ne og fyll på med vann til det . Legg kjøttet i en ildfast form med svoren ne og fyll på med vann til det. Dekk med aluminiumsfolie og stek i minutter på 1grader. Jeg vil bruke ordet porøs istedetfor sprø, den knaser uten at det går utover tennene. Slik kan du steke ribba litt lenger uten at noe blir brent. Stek ribben på grader varmluft med svoren opp i 8– timer.


Øldampet ribbe

Ha smør i en vid kjele og fres kålen uten at den får farge. Langtids stekt ribbe. Legg dem i en panne og fyll på med vann slik at det akkurat dekker gulrøttene. I nærmest år har jeg stekt ribbe på den klassiske måte: Saltet og pepret, dager i kjøleskap.


Stekt med litt vann i pannen, svoret ned de første 30. En garantert svor og saftig ribbe , og en rødkål det vil snakkes om i lang ti og best av. Bruk en øse og øse over det kokende vannet over hele svoren.


Øldampet ribbe

Sett ribben inn i ovnen uten folie i ovn uten vifte på 1grader. Hakk opp ribberestene og steke dette i kjelen med smør eller olje til det er godt . Her er noen enkle retningslinjer til å få deilig og sprø svor på ribba i år. Det er vannet som tvinges ut av svoren som gjør at den blir sprø,. Men dersom du følger disse trinnene, vil du som regel få et bra resultat uten å ty til sånne grep .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg