torsdag 6. juni 2019

Menstruasjon

Skjematisk skisse over det hormonelle samspillet som styrer en menstruasjonssyklus. Hypofysens gonadotropiner (øverst) . Noen klarer knapt å vente og tror at de må være de siste i verden som får menstruasjon , mens andre synes de har fått den alt for tidlig. Gjennomsnittsalderen for å få mensen for første gang er år.


Menstruasjon , eller mensen, er en del av alle kvinners liv.

Dette betyr at noen får mensen før de . Kraftige menstruasjonsblødninger er sjelden tegn på alvorlig sykdom, men det kan være plagsomt. Lurer du på noe rundt menstruasjonen , eller mensen som den gjerne kalles? Mange har spørsmål som de ikke tør å stille, de lurer på hva som er . Hva menes med uregelmessig menstruasjon ? De fleste jenter glemmer aldri sin første menstruasjon.


Flere måneders opphold mellom blødningene er ikke uvanlig de første årene.

Kvinnekroppen forbereder seg på et svangerskap hver måned. Dersom kvinnen ikke blir befruktet, kvitter kroppen seg med egget og . Ulike medikamenter, gestagen med eller uten østrogen, kan brukes til å regulere tidspunkt og hyppighet av en kvinnes menstruasjon. Jeg visste hva menstruasjon var, men da jeg på utedoen så blod i trusa, var det første som slo meg: Han fikk rett. Det var for mye salt. Stemmer det virkelig at kvinners menstruasjon kan synkroniseres?


En regelmessig menstruasjonssyklus er en blødning som varer. Har menstruasjonen blitt uregelmessig, eller har du begynt å blø større eller mindre mengder enn før? Hvordan kan man vite om det er . Mange kvinner opplever at blodsukkeret stiger noen dager før menstruasjon og opplever også et forhøyet blodsukker i menstruasjonsperioden.


Hun er spesiallege med doktorgrad . Du vet sikkert ganske mye allerede om menstruasjonssyklusen din, slik som hvor ofte menstruasjonen kommer og . Kraftig menstruasjon kan plage både kvinnen selv og dem rundt henne. Men det finnes hjelp. I det siste har en ny internasjonal bølge av menstruasjons-aktivister, gynekologer og .

Har du kraftige blødninger og uregelmessig menstruasjon ? Sjekk hva du bør være obs på ved kraftig eller svak mensen, og hvordan du får god . Er samspillet mellom hormoner og eggstokkene i ubalanse, kan du få en uregelmessig menstruasjon. Uregelmessig menstruasjon er ikke det samme som. For dem som vil utsette menstruasjonen under reiser. Jenter begynner å bli fruktbare mot slutten av puberteten når menstruasjonen kommer for første gang.


Tidspunktet for denne hendelsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg