onsdag 15. juni 2016

Ortoreksi og megareksi

Andre spiseforstyrrelser som også er viktig å vite noe om er ortoreksi og megareksi. Ortoreksi handler både om å spise sunt og holde kroppen i form. I lys av dette snakkes det stadig mer om sunnhets- og treningsmaniske lidelser som ortoreksi og megareksi.


Disse tilstandene har ikke egne diagnoser, men vil . En person med ortoreksi er besatt av å være sunn og blir så opptatt av å spise riktig at det går på helsa løs. For hva skjer når man er så sunn at .

Det er vanligvis smart å spise riktig og sunt, men for noen blir det å. Mange tror ortoreksi er en mild form for megareksi , men det stemmer ikke. Ortorektikere trenger ikke nødvendigvis være opptatt av å bli . Relativt nye sykdommer som ortoreksi og megareksi har dukket mer og mer opp blant unge i Asker, ifølge Stien. Hun har ikke konkrete tall, men . Trening og fokusering på kropp og helse har en rekke positive virkninger på . Et godt eksempel på dette er megareksi , Foto: theartofphoto - Fotolia Vis. Men det finnes også noe lignende blant kvinner, kalt ortoreksi , og i . Begrep som ortoreksi og megareksi har oppstått som en slags betegnelse på slike spiseforstyrrelser, der førstnevnte er en tilstand der man er .

Det finnes forskjellige medisinske kriterier for å diagnostisere spiseforstyrrelser, men mange med store vanskeligheter faller utenfor kriteriene, blant annet fordi . Blant annet ortoreksi og megareksi. SPISEFORSTYRRELSER: Et anstrengt forhold til mat kan være skyldes anoreksi, bulimi, tvangsspising, ortoreksi eller megareksi. Sykdommer som ortoreksi og megareksi har dukket mer og mer, ifølge Stien.


Og det er ikke bare jentene som er utsatt. Det er sunt å trene, og alle bør gjøre det, men det er usunt når motivet blir å være tynnest mulig eller å være størst mulig. Megareksi rammer særlig gutter som . Personer som lider av megareksi megareksi sykelig opptatt av kosthold og.


Start studying Naturfag sunn livsstil. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. To begreper som har dukket opp de siste årene er ortoreksi og megareksi , som beskriver sykelig forhold til mat og trening (se faktaboks). Der er beskrevet flere tilstande med unormal spisning eller unormal fokusering på kroppen ( ortoreksi , megareksi , trøstespisning), men endnu er de eneste to . Er det sunt å trene for mye?


Når vi leser om megareksi og ortoreksi , tenker vi kanskje, er det ikke bare bra å trene ofte og spise sunn mat. Med tanke på fysisk. De seks temaene er anoreksi, bulimi, overspising, megareksi , ortoreksi og doping.


Vi vil forsøke å få elevene til å jobbe etter en utforskende arbeidsmetode for å . Denne side vil fokusere på ortoreksi og megareksi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg