onsdag 21. desember 2016

Rettigheter i norge

Rettigheter i norge

Barns rettigheter i Norge. Elevene lærer at alle barn har rett til å være den de er ( egen identitet) og at alle barn skal sikres like muligheter til deltakelse på . Norske myndigheter har lovet å følge barns rettigheter slik de er beskrevet i barnekonvensjonen. Mye er gjort, men mye kan også bli bedre. NFU sitt påvirkningsarbeid for å få fokus på FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne.


Rettigheter i norge

Lovverket i Norge er for . FN har vedtatt en egen barnekonvensjon, med rettigheter som. Det er de som bestemmer i Norge som skal passe på at barns rettigheter blir oppfylt. Norge har signert FN-konvensjonen om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Du som har en funksjonshemning, kronisk sykdom eller er . Konvensjonen klargjør barnets stilling som rettssubjekt og gir . FN-komiteen refset Norge for mangler i FN-konvensjonen om rettighetene for personer med nedsatt funksjonsevne (CRPD), denne uken. Grunnloven nevnte ikke kjønn, bortsett fra å slå . I dag slippes tre rapporter som har undersøkt Norges oppfyllelse av barns rettigheter.


Norge får krass kritikk fra ekspertene på en rekke områder. Denne uken undersøker FNs barnekomité hvordan det står til med barns rettigheter i Norge. De vil vite hva norske myndigheter gjør for at barn . I denne rapporten stilles det spørsmål om hvordan vi kan måle implementering av barns rettigheter i Norge.


Alle mennesker er født med grunnleggende rettigheter. De gjelder uansett kjønn, etnisitet og livssyn, og varer livet ut. Disse rettighetene kalles . Medlemskap i folketrygden er nøkkelen til rettigheter fra NAV. I Norge kan du være medlem som bosatt, eller som arbeidstaker. Internasjonale konvensjoner og Norsk lov gir mange spesielle føringer og begrensninger i livet til asylsøkere, flyktninger og personer uten lovlig opphold.


Unge funksjonshemmede er til stede i Genève når Norge skal i høring om FN- konvensjonen om funksjonshemmedes rettigheter. Hva slags helsehjelp har en utenlandsk statsborger krav på under midlertidig opphold i Norge ? Her finner du informasjon om hvilke rettigheter en pasient som. Som arbeidstaker i Norge har du ulike rettigheter og plikter. I Norge har barn rett og plikt til skolegang og rett til barnehageplass.


Rettigheter i norge

Rettighetene er fastsatt i FNs barnekonvensjon, og er grunnlaget for Plans arbeid. Plan jobber med jenters rettigheter og likestilling. Der barn ikke har det bra, har jenter det ofte verst.


Derfor setter Plan jenter først. Jenter ser ut av vindu og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg