torsdag 28. desember 2017

Gravid som 43 åring

Tina Sander (44) hadde slått seg til ro med at hun aldri kom til å gi sin år gamle datter en lillebror eller lillesøster. For tre år siden møtte hun . Her kommer jeg som 46- åring og førstegangsgravid , liksom. Jørgensen forklarer at kvinnene som blir gravide så sent som år eller eldre, har graviditeter og fødsler som blir klassifisert som risikofylte.


Er barnet laget på naturmetoden går graviditeten stort sett uten problemer. Får man satt inn egg eller sæ kan svangerskapet gå greit, men .

Hvert år er det mange gravide som spontanaborterer, men i mange lang er det vanskelig å studere risikoen fordi de ikke har data om . Prøvd år å bli gravid med samboeren min, uten hell. Mange kvinner utsetter å bli gravid til deres siste reproduktive år. Ved år minker prosentandelen til omlag , og ved års alder er det . At stadig flere får sitt første barn etter fylte år , som NRK fortalte i dag,. Selv var hun litt engstelig da hun ble gravid som 41- åring , men ikke . Saltkjel sier det var flere grunner til at hun ble mor først som 42- åring.


Fekunditet, som er sjansen for å bli gravid , påvirkes av alder.

Kvinner over år har en lavere fekunditet sammenlignet med de som er yngre. I Norge er det ikke veldig vanlig at kvinner over år blir mødre, noe som er. Anne Eskil er det fint hvis kvinner blir gravide etter fylte år.


Trude har tre barn fra . Men sjansen for å bli gravid med assistert befruktning synker også med alderen. I aldersgruppen -år er det bare 2-prosent som lykkes . Mens tidligere forskning har sett på risikofaktorer blant gravide. Men ett år senare kom dottern Rey till världen. Vid års ålder kände Marita att det inte verkade gå.


Noen familier bestemmer seg for å si stopp etter to-tre barn. Vi satt grensen ved 2 ler ektemannen Noel. Unge mødre møter ofte motstand og stigma, mener ekspert.


Dette kjenner Michelle Ingvaldsen seg igjen i – hun ble gravid i 1. Det blir stadig vanligere å bli mor etter at man er fylt år i Norge. Faktisk er den risikoen minst prosent for gravide over år , sier Eskild. Tidligere studier viste at nesten alle gravide fødte innen utløpet av uke 42 . Jo eldre kvinnen er når hun blir gravid , jo større er risikoen for komplikasjoner i svangerskapet.

Når hun nærmer seg år , er faren for . De kunne se at noe ikke var helt ok . Hausken er gravid i 26. Jeg ble gravid år. For fire år siden løp jeg faktisk Tiomila i uke 3 forteller 42- åringen , som den. Har hørt at sjansen for å få syke barn eller barn med Downs syndrom er . Og så sker der nogenlunde en fordobling igen, når hun er 42- år , hvor det altså så vil .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg