mandag 4. desember 2017

Protein i urin

Med proteinuri forstås utskillelse av protein i urinen ut over det som er normalt . Normalt vil det kun utskilles små mengder proteiner i urinen. Legen sier dette ikke er farlig men han vil . En urinprøve kan blant annet påvise graviditet, infeksjon, nyresykdom, eller andre ting, har. Dette er et mer folkelig uttrykk for protein i urinen.

Urinprøven sjekkes for fem forskjellige ting. Litt protein i urinen er ofte et tilfeldig funn uten betydning, og kan forekomme ved blant annet fysisk aktivitet, feber, urinveisinfeksjon. Protein (også kalt eggehvite) 2. Hvis du feks har utflod som kommer med i prøven, vil dette slå ut på proteiner.


Det er viktig at urinprøve tas riktig. Urinrøret ligger inni skjed. For kvinner med mistanke om mild albuminuri ( protein i urin ) trengs flere urinprøver enn for menn i en vurdering av risikoen for hjerteinfarkt og . Indikasjoner Utredning og kontroll av tilstander med proteinuri, for eksempel .

Hvis legen mistenker at du kan ha nyreskader, vil han teste blod og urin for. For lite protein : Ettersom nyresykdom forverres, vil mer og mer protein lekke ut i . For noen sykdommer vil også andre ”spesielle” urinanalyser være viktig i vurdering av. Hvis stixen skifter farve (er positiv), kan en urinprøve sendes til et laboratorium. Urin har vanligvis en nyanse av gult, men hvor gul den er avgjøres av hvor utvannet.


Da kan det være tegn på at det er mye protein i urinen. Det første tegnet på nyreskade er lekkasje av proteiner til urinen, først i veldig små mengder (mikroalbuminuri), senere i større mengder (proteinuri). För mycket protein i urinen kan ofta yttra sig i att urinen blir skummig eller bubblig. Urin kan normalt sett innehålla albumin, globulin och proteiner som . I noen tilfeller menes det at det er overskuddet av proteininntaket som rett og slett kommer ut igjen og. Du må levere en urinprøve , og legen vil undersøke den for protein og blod.


Dessuten må du få tatt blodprøver til vurdering av nyrefunksjonen, og til bestemmelse . Analyser urinen med urinstix. Alt vi kan gjøre for å øke tidlige diagnoser er avgjørende for å bidra til å redde liv, påpeker Price. På forrige kontroll hadde jeg proteinspor i urinen, noe jeg kun fant ut av fordi jeg spurte hva prsp betydde. De hadde skrevet det på helsekortet .

Prøvetaking Spoturin , helst morgenurin. Total proteinutskillelse. Katt med protein i urin.


Hej är detta foder bra till min åriga katt han har varit till veterinäten o lämnat kissprov o var protein i kisset o kissar ofta o dricker mycket . Uristix (testpinner til påvisning av glukose og protein i urin ), ca. U-stix slår ikke ut på protein.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg