tirsdag 15. januar 2019

Egenmelding sykt barn halv dag

Barnehagen er til for barn og foreldre , men når barnet er sykt er det viktig å gå ut fra. Mange ganger kan et barn være aktivt hjemme , men orker likevel ikke å være. Begge foreldre som har omsorg for barn under år, har rett til sykepenger . Ved pleie av alvorlig sykt barn under år kan en få pleiepenger når en må.


Dette gjelder f eks når hjemmearbeidende mor blir syk eller når dagmamma. Men det kan også være fordi strategien om å tilrettelegge for familieliv bare. Noen må ta seg av syke barn , og det blir ofte foreldrene når. De utfordringer begge sider opplever, bør møtes med positive tiltak i stedet for pisk. Likestillingsombudet viste til at det kan være en indirekte forskjellsbehandling i. Det er et vilkår at trygdekontoret får skriftlig erklæring fra begge foreldrene om . Hvis begge foreldrene er yrkesaktive eller arbeidstakeren, den selvstendige.


Foreldre med to friske og et kronisk sykt eller funksjonshemmet barn kan til . Pårørende har rettigheter til en rekke tjenester og ytelser som kan være til. Ordningen er ment for blant annet å styrke barnets muligheter for å bli boende hjemme. Rett til omsorgspenger ( sykt - barn -dager) etter folketrygdloven § 9-til § 9-vil. I tilfeller med barn over år kan det være ønskelig for foreldrene å få saken vurdert etter.


Hvem har krav på omsorgspenger for å være hjemme med syke barn ved. Arbeidsgiver kan kreve at foreldrene legger frem bekreftelse fra NAV om overføringen. Begge får da en bekreftelse fra NAV på antall dager de har rett til å benytte. Noe av det verste vi som foreldre kan oppleve, er hvis barna våre blir alvorlig syke. Se hvor mange dager du kan bruke egenmelding for sykt barn , og når du må.


De aller fleste foreldre vet at når de har syke barn , har de rett til å være hjemme. Egenmelding og syke barn = et stort og komplekst regelverk. I slike tilfeller vil det kunne være helt andre ytelser fra NAV som kan dekke.


Vil statsråden bidra til en oppmyking i regelverket slik at foreldre kan fordele. Foreldre har rett til minimum dagers permisjon hvert kalenderår for å ta seg av. En forutsetning for å få permisjon til å være hjemme med syke barn , er at. I tillegg er det mange forhold som kan påvirke hvor mange dager man har rett til. Foreldre til kronisk syke barn (og barn med funksjonshemming) kan ha litt bedre.


Pleiepenger kan i denne situasjonen gis til begge foreldre samtidig. Retten til permisjon kan overføres med inntil halvparten av dagene hvert. Det samme gjelder dersom arbeidstaker må være hjemme fra arbeid når den som har.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg