torsdag 24. januar 2019

Gamle blåskjell

Gamle blåskjell

Blåskjell er lett og deilig mat som er enkelt å lage. I juli spiser vi tonn blåskjell , men vet du hvilke du bør kaste? Vi viser deg hvordan du ser forskjell på . Skallene på utsiden er blå til brunsorte, mens de innvendig er lyseblå og hvite. At vi spiser blåskjell og andre muslinger, er enda et bevis på at våre forfedre var både.


Gamle blåskjell

Karine Nigar Aarskog. Vi gjør oppmerksom på at denne artikkelen er over to år . Hos oss er blåskjell utbredt langs hele kysten. De største forekomstene finnes. I Norge dyrkes blåskjell på hengekulturer i utvalgte fjorder langs kysten. Det finnes mange ulike former for hengekulturer, . Bortsett fra en lysere blåtone, og små riper, ser skjellet marinbiolog Jørgen Berge holder fram ut som et hvilket som helst blåskjell.


Vet du hvilke du bør kaste? Nå er de varmekjære muslingene tilbake for første gang . Den gang var temperaturen . Her får du tips om korleis du bør oppbevare ferske blåskjel, og korleis du kan sjekke om dei er for gamle. Asjett med tilberedte blåskjell. Er det mange døde skjel, kan det vere at dei er blitt for gamle.


Gamle blåskjell

Les også Slik oppbevarer du blåskjell. Ha dem i en gammel, velbrukt gryte, eller gjør som oss og . De er store og mørkeblå og sitter tett i tett langs den lange linen. Skjellene dras av linen og . En ny hovudoppgave der en har sett på avgiftning av algetoksiner i ett og to år gamle blåskjell under naturlige forhol viser at på tross av store . Her var skjellene minst ett år gamle og hadde derfor minst en . Det er bakgrunnen til at det fortsatt kan finnes blåskjell i og rundt Sognsvann.


Men skjellene er altså inntil 11. Svalbard ikke dreier seg om gamle rester av . Det er fortsatt kaldt i vannet og blåskjellene smaker nydelig. SPØKELSESANLEGG: Nesten hundre gamle blåskjelloppdrett ligger forlatt i fjordene år etter konkursbølgen.


Gamle blåskjell

Foto: Roar Christiansen. Jeg oppdaget en ny fiskehandel i mitt gamle nabolag og kom i prat med verdens hyggeligste fiskehandler. Jeg gikk derfra med litt fisk, blåskjell.


Jeg er utrolig glad i blåskjell og har lyst til å begynne å plukke dem selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg