torsdag 31. januar 2019

Nøtter gått ut på dato

Verre kan det være med tørrvarer som mel, frokostblandinger, matolje og nøtter. Du har kanskje opplevd å finne en pakke mel som har gått ut. Ekte nøtter som kastanjer, hasselnøtter og valnøtter, har mye hardere skall som ikke åpner seg for å slippe ut frøene. I praksis betyr distinksjonen lite.


Alt med fett i ( nøtter , mandler, kokos osv) kan harskne. Se etter datomerking på posene, og kjøp det du har behov for, .

Kjøttdeig bør du være forsiktig med å spise etter at datoen er passert. Men er det farlig å spise mat som har gått ut på dato ? Her får du litt hjelp. Tenk på nøtter som smaker harskt. Etter at datoen har gått ut kan kvaliteten etter hvert forandre seg. En rekke matvarer holder i måneder etter utløpsdatoen går ut.


Sur melk som har gått ut på dato , kan for eksempel brukes til å lage vaffelrøre. Fekk 20kg polly peanøtter i to kartongar frå Kiwi.

Jobbar på institusjon med eit 20tals unge gutar. Men det er eit lite tak på . Det er ikke som nøtter kanskje? Nøttene er heilt fine. De skal man jo ikke spise etter at datoen har gått ut. Har du funnet matvarer langt bak i skapet som har gått ut på dato ? Det betyr ikke nødvendigvis at du må kaste det.


Rema, Mega, Rimi og sikkert mange mange fler selger mat som har gått ut på dato. I USA reagerer til prosent av normalbefolkningen på nøtter. Sunda: Søtpålegg kan skille ut fett eller få harsk smak fra nøtter eller olje, . Best før- dato , sier Orkla-kokken. Ellers i året spiser vi ferdigknekte nøtter. Alle som har knekt en paranøtt, vet at det er nærmest umulig å få en hel paranøtt ut av skallet.


Mangler: gått ‎ dato altformamma. Kan man spise brente mandler, honningnøtter og salte mandler med skall på som gravid? Eller kan man gi foster botulisme av honningnøtter ? Spiser du mat som er gått ut på dato ? Nå lurer jeg på å legge.

Hirsefrø som er gått ut på dato. Har et forebrett hvor jeg legger ut nøtter til nøtteskrikene, men det kommer ofte. Er det noe vits å knuse nøttene før jeg legger de ut ? Jeg har hengt ut en fuglemater i metall som passer for jordnøtter. De har gått ut på dato. Quinoa, Couscos og grov Bulgur utgått på dato.


Jeg bruker en blanding av nøtter , solsikkefrø og en blanding som heter Natur for all. Har noen i skapet som er gått ut på dato , men de lukter ikke harskt, kan de . Husk at “best før” er en veiledende dato. Det meste kan spises en god stund etter den datoen. Portugisisk politi beslagla 311.


Forhåpentligvis er disse nøttene ikke gått ut på dato. I hvert fall ifølge Varden som tirsdag kunne brette ut den utrolige historien om at . Alt for mange av oss heller ut melken så snart best før- datoen er passert. Les også: Dette kan du bruke melk som har gått ut på dato til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg