mandag 19. august 2019

Krav til fall mot sluk

Planlegging av fall med store flisformater. Fagrådet for våtrom er positive til den nye forskriften. Mureren har fylt på med selvavrettende masse på badegulvet. Det er blitt helt flatt.


Da vi snakket om dette og fall til sluk , sa han at han . For vaskerom er fall - kravet satt til minimum 1:1på hele gulvet.

Et eventuelt fall til sluk på gulvet i et våtrom skal sørge for at vann ledes til et sluk. Minstekrav til høyde fra overkant av sluk til overkant av gulv ved dør. Et bad skal ha sluk, og tilstrekkelig fall mot sluket på de deler av badet hvor gulvet. Dette følger av forskrift om tekniske krav til byggverk av 1. For å unngå at fallet lager høyde- problemer kan man bygge inn flere. Vann på gulvet i våtrom må ledes til nærmeste sluk.


Både veiledningen til TEK og Byggebransjens våtroms norm (BVN) inneholder spesifiserte krav til fall på . Guide til forskrifter og krav til våtrom.

Gulv skal ha tilstrekkelig fall til sluk slik at bruksvann ledes bort. I Veilederen står det ikke beskrevet noe om hvor sluket er plassert – gulv eller vegg, kun at det er krav til fall mot sluk. Med andre ord gjelder . Krav til fall mot sluk.


Mange er usikre på hvilke krav som skal følges når de skal etablere. I teknisk forskrift står det at det skal være tilstrekkelig fall mot sluk. HVA SIER TEK TIL FALL MOT SLUK I VÅTROM?


Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt for vann i brukssituasjonen. Er det bare krav til fall i dusjen, eller skal vannet renne unna fra. Dårlige løsninger er da blant annet plassering av sluk i forhold til fall , sånn. Sjekk at det faktisk er fall mot sluk i badegulv og dusj (spyl med dusjen).


Les også: Oppkant- og tilgjengelighetskrav krasjer. Da kan man velge den andre preaksepterte løsningen med fall på. Gulvet avgrenses av en oppkant med vanntett sjikt på minst mm på alle sider, også mot døråpning. Bad og vaskerom skal ha sluk.


Rom med sluk skal ha gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt for vann regelmessig. Dette bladet beskriver løsninger for fall på gulv til sluk og krav til maksimale planhets- og . Saken gjelder krav om prisavslag etter kjøp av bolig på grunn av.

Veilederen tar for seg både de krav og anbefalinger som gjelder samt hvordan med man kan innfri kravene ved bruk av storformat fliser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg