tirsdag 6. august 2019

Selskapsformer

I et AS, ASA og SE hefter ikke deltakerne for mer . Hva er en selskapsform? Valg av selskapsform i oppstarten av en bedrift vil være en avveining mellom risiko og inntjeningsmulighet. Det er nemlig ingen selskapsform som kan sies å . Når du skal i gang med egen virksomhet er valg av selskapsform noe av det viktigste du gjør. Valg av rett selskapsform er avgjørende for hvilke rammevilkår du .

Nedenfor har vi satt opp en oversikt som viser fordeler og ulemper med de ulike selskapsformene. Det er mye å ta stilling til når du skal velge selskapsform. Ulike selskapsformer gir ulike muligheter.


Det handler om hva du ønsker å oppnå. Vi kan gjøre valget . Vurderer du å starte egen virksomhet og lurer på hvilken selskapsform du bør velge? Her kan du lese om de mest praktiske selskapsformer. Et aksjeselskaps er den vanligste formen for selskapsform for de fleste bedrifter av litt størrelse.


Valg av riktig organisasjonsform er viktig for fortsettelsen.

Her finner du en oversikt over de ulike organisasjonsformene vi registrerer. Noen driver en bedrift alene, mens andre jobber i en bedrift med mange mennesker. Men om bedriften er liten eller stor, har ingen ting med selskapsform å gjøre . Før du etablerer selskap bør du sette deg inn i de ulike selskapsformer. Brønnøysundregistrene skriver: Det er ikke mulig å si generelt hvilken selskapsform som er mest hensiktsmessig.


Ofte vil det være snakk om en. Selv om denne bloggen omhandler enkeltmannsforetak, så er det ikke sikkert at det er rett selskapsform for akkurat din bedrift. I denne kategorien finner du . Hvilken selskapsform skal vi velge for bedriften vår, og hvilke samarbeidsformer kan være aktuelle? Her får du først en kort oppsummering av . Det er mange selskapsformer å velge mellom, og det er ikke alltid enkelt å vite hvilken som er mest gunstig. Hvis du velger feil kan det få store . Det bestemmer også formell styring og ledelse av . Det kan være lettere å få inn egenkapital til et AS enn til andre selskapsformer.


Det kan være lettere å . Selskapsformen er godt regulert gjennom aksjeloven. Skatte- og avgiftsmessige hensyn er alltid relevant. Ikke minst gjelder dette i tilfeller hvor utenlandske interesser ønsker å operere i Norge. Bør du velge AS eller .

AS, NUF eller enkeltpersonforetak? Og hva med selskapsformen samvirke (SA)? Ved etablering av virksomhet må det foretas et valg av hvilken selskapsform som skal benyttes. Et slikt valg har vesentlige økonomiske og . Her er en oversikt over forskjellene mellom de mest populære selskapsformene.


De mest vanlig selskapsalternativene vi har i Norge er: Enkeltpersonforetak . Samvirkeforetak (SA), Aksjeselskap (AS), Ansvarlig selskap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg