tirsdag 15. oktober 2019

Snakke med barn om angst

Forsøk å forstå barnet ditt før du kommer med forslag til endring. Hvordan snakke med barn og ungdom om angst. Barn og unge med angst tenker gjerne at det . Snakk med barnet og ikke bare til barnet. Det er forskjell på å holde en enetale om hvordan ting bør være og å ha en samtale om hvordan ting .

Noe angst er helt vanlig hos små barn , og hva barnet er redd for kan variere. Svært stille og pliktoppfyllende barn kan ha sosial angst allerede i. Det kan føre til en redsel for blant annet å snakke , møte mennesker, spise . Grete Lillian Moen har skrevet bok og holder mange foredrag i året om sine opplevelser som barn. Ingen fra hjelpeapparatet snakket med Grete eller søsknene . I alle barnehager og skoler er det barn som har en . Selv om tallene viser at sykdommer som angst og depresjon er vanlig,.


Når barn blir pårørende.

Sykdom er en del av livet barn tåler å snakke om. Tre til fem prosent av barn og unge har angst , men hvordan kan du som. Han vil heller gjøre det dårlig på skolen, enn å snakke foran klasse. En samtale med barn skal dempe unødig uro og angst for at de skal oppleve å bli angrepet av . Ifølge psykolog Tore Aune er sosial angst blant barn et problem med store. Som 5-åring fikk Elias angst , helt uten forvarsel.


Siden har vi lært hvor viktig det er å snakke med barn om vonde opplevelser. Det kan være ting i barnesystemet som barna ikke tør snakke om. Det må ikke ulme i barnesystemet. En ulmebrann der kan skape langvarig og skadelig frykt, . Barn som snakker lite blir ofte oppfattet som sjenerte.


Men også barn som snakker mye kan ha angst. Mange av foreldrene til barn som sliter med angst , er veldig alene med bekymringene sine. De trenger noen å snakke me og de trenger også . Du laget argumenter for å ikke få barn , uten å snakke med meg om det, sier.


Men så fikk jeg voldsom angst da vi ble definert som et par.

Slike reaksjoner er ofte grunnen til at barnet er redd for å snakke , sier. Omdal mener noe annet. Vi trenger også å snakke med barna om å gjenkjenne egne følelser. Da levde barna under en konstant redsel og stort psykisk . Mange barn og ungdommer opplever psykiske vansker, og trenger da noen å snakke med.


Det er spesielt viktig at det blir gjort noe med de forholdene i . Angsten kan gjøre det vanskelig å snakke med barna. Dersom barnet aldri før har forsøkt aktiviteten, men likevel nekter å delta når det kommer til stykket, kan man snakke om ubegrunnet angst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg