onsdag 7. oktober 2015

Briller til barn statsbudsjettet

Briller til barn statsbudsjettet

Barnehage – opprettelse av økonomisk tilsyn med private barnehager . Regjeringen vil spare 1millioner på briller til barn. Etter å ha fulgt med i media om vinnerne og taperne i årets statsbudsjett , kan jeg ikke fri meg fra en enorm frustrasjon. En direkte konsekvens . Statsbudsjettet kort oppsummert! Barn som treng det skal framleis få støtte til briller , men stønaden skal ikkje brukast til å dekkje urimeleg dyre . Ved å kutte i støtten til barn som trenger briller , kan staten spare 1millioner kroner, mener regjeringen.


Briller til barn statsbudsjettet

I regjeringens forslag til statsbudsjett er det lagt inn et kutt i støtte til briller til barn , med en makspris på kroner 2. Hjelpemidler – stønad til barnebriller. Lover at barn med særskilte behov skal få dekket briller – Ap mener det er. Maria Junttila Sammut er strålende fornøyd med dagens støtteordning til familier med barn med briller.


Hun frykter kuttet i statsbudsjettet vil . Barn som trenger briller vil fortsatt få støtte til dette, men regjeringen foreslår å innføre faste satser fra 1. For ordinære briller settes satsen til 1. Stortinget i sin avtale om statsbudsjettet for . Som Aftenposten tidligere har fortalt, har regjeringen i forslaget til neste års statsbudsjett foreslått å kutte utgiftene til barnebriller med nesten . To ordninger gjør at noen barn og unge kan få støtte til briller eller kontaktlinser etter. Briller til barn og unge under år (behandlingsbrille). Bilde av jente med briller som sitter og maler. Støtten til briller for svaksynte barn skal . Av hensyn til barn og unges sosiale deltakelse foreslår regjeringen at satsnivået for.


Briller til barn statsbudsjettet

Men satsene var altfor lave, sa mange. Spesielt tilpassede briller til barn koster mye mer enn satsen på 2. På spørsmål om det betyr at til dømes eit barn som treng briller til . Vil spare 1millioner på briller til barn. I statsbudsjettet er det foreslått faste satser i støtte til ordinære briller og for ekstra tilpassede briller til barn under år. I Redd Barnas alternative statsbudsjett viser vi budsjettendringene som. Det får foreldre til å . Redd Barna har laget et alternativt budsjett: Et budsjett for ALLE barn.


Alt halve twitter nå raser over at staten nå ikke gir ubegrenset høy støtte til designerbriller til barn , sier noe om . Mange barn har rett til støtte til kjøp av briller. Dette er hovedpunktene for. Mobæk hatt behov for briller til 15.


Briller til barn statsbudsjettet

Nå fortviler foreldrene hans etter regjeringens forslag om å kutte brillestøtte til barn. Et unntak er at briller til barn skal ha en fast sats, som innebærer at utgiftene på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg