tirsdag 10. november 2015

Tannkjøttbetennelse gravid

Mange gravide får tannkjøttbetennelse – men tilstanden forsvinner etter. Det betyr igjen at gravide raskere får tannkjøttbetennelse. Les også: Dette er tannkjøttbetennelse. Tannkjøttbetennelse er svært vanlig og nesten alle vil oppleve tannkjøttbetennelse fra tid til annen.


Tannkjøttbetennelse gravid

De to hovedtypene tannkjøttbetennelse er Gingivitt og . Munntørrhet, røyking, hyppige sukkerholdige måltider og dårlig munnhygiene øker risikoen for å få tannkjøttbetennelse. Gravide og personer med diabetes er . Har du tannkjøttbetennelse ? Les alt du trenger å vite om tilstanden og hvordan våre spesialister kan hjelpe deg med ditt problem. Det er viktig at du passer godt på tennene dine – også mens du er gravid. Ikke fordi tennene dine tåler mindre enn ellers, men fordi du ofte . Du vil i større grad være utsatt for tannkjøttbetennelse enn hva du normalt vil være.


Sørg for god tannhelse når du er gravid. Blør det når du pusser tenner? Betennelse i tannkjøttet er en forholdsvis vanlig plage. Med disse rådene unngår du at tilstanden forverrer seg. Røykere har tre ganger så høy risiko for å utvikle tannkjøttssykdommen enn ikke røykere.


Tannkjøttbetennelse gravid

Det er mange ting du må passe på når du er gravid. Periodontitt er det samme som tannkjøttbetennelse. Høyt stressnivå, graviditet , ekstrem slanking og sykdommer i immunforsvaret som HIV og . Under svangerskapet er man svært utsatt for tannkjøttbetennelse. Dessverre har ikke gravide lenger rett til frie tannlegeundersøkelser. Hva er tannkjøttbetennelse ? Sykdommen er også kjent som periodontit, og er med andre ord betennelse i vev som omgir tennene.


Varianten apikal periodontitt. Symptomene er rødlig, hovent tannkjøtt som blør når du pusser tennene eller bruker . Les mer om det på praxisklinikkene. Tannstell under svangerskapet. For å opprettholde god tannhelse og unngå karies (hull), syreskader og tannkjøttbetennelse anbefales . Gingivitt er en tannkjøttbetennelse som kjennetegnes ved hevelse, blødning og rødhet. Er det noen av dere som har slitt med dette under graviditeten ? Jeg er i uke 2 og har mest sannsynlig fått tannkjøttbetennelse.


Tannkjøttbetennelse gravid

Tilstanden oppstår vanligvis i slutten av 1. Derfor bør gravide være nøye med å skylle tennene etter at de har kastet opp. Men, hormoner gjør gravide ekstra utsatt for tannkjøttbetennelse , og mange . Når barn klager på vondt i munnen eller tannverk, kan det skyldes sår i munnen, tannbyll, hull i en tann eller soppinfeksjon. I områder med intens inflammasjon kan det utvikles et teleangiektatisk (pyogent) . Dårlig tannhygiene, mye sukkerholdig mat, munntørrjet og røyking kan føre til problemer med tannkjøttet. Det mest vanlige problemet er tannkjøttbetennelse.


Langvarig tannkjøttbetennelse og røyking kan føre til løse tenner. Pyrea eller periodontitt er en betennelsessykdom som bryter ned benvev .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg