mandag 15. august 2016

Brystkreft menn

Det har vært en svakt økende insidens de siste 10 . Ved brystkreft kan brystet endre fasong, for eksempel kan det oppstå søkk i. Oppdagelsen gir nye svar på gåten om hvorfor både menn og kvinner . Brystkreftforeningen har informasjon om menn og brystkreft. Men langt fra alle er klar over at sykdommen også kan ramme menn. Småbarnsfaren Thomas .

Symptomene på brystkreft hos menn er temmelig like symptomene hos kvinner. Kul i brystet, brystvorter som trekker seg innover eller peker i en . Både menn og kvinner har brystvev og kan få brystkreft. De aller fleste svulstene er karsinomer.


Kreftformen er sjelden hos menn , det er mindre enn tilfeller i året i. Les om hvilke symptomer du skal se etter ved mistanke om brystkreft. Pakkeforløp for brystkreft gir forutsigbarhet og trygghet i utredningen. Sykdommen arter seg på samme måte som hos kvinner og behandles i utgangspunktet etter de samme .

Tredve prosent av menn som er . Symptomer og behandling er lignende som hos kvinner, sier . Både behandling og symptomer er som hos kvinner. Også menn kan få brystkreft , men det skjer sjelden. Risikoen for kreft kan være større hos . Mannlig brystkreft er sjelden.


Overvekt øker risikoen. Spørsmål: Lege har en mannlig pasient med brystkreft som er østrogenreseptorpositiv. Han har forstått at pasienten skal ha tamoksifen. Ut fra virkemekanisme . Opptil halvparten har også synlige forandringer i brystvorten.


Ferske tall fra Kreftregisteret viser at det årlig er 2menn i Oppland som får prostatakreft. Både for kvinner og menn er lungekreft den kreftsykdommen som tar flest liv. Dernest kommer brystkreft , prostatakreft og tykktarmskreft. For et par år siden ble Terje Røtnes (68) i Dyrøy rammet av sykdommen menn helst ikke vil snakke om. En av grunnene til at flere menn får kreft, er at prostatakreft er en vanlig.


Blant kvinner er brystkreft vanligst og utgjør prosent av tilfellene. Menn kan være mer utsatt for .

Kjønn: Å være kvinne er den viktigste risikofaktoren, selv om menn i sjeldne tilfeller også kan få brystkreft. Sjansen for å få brystkreft øker med . Det oppdages - tilfeller hos menn i Norge hvert år. I Norge registreres det rundt til nye tilfeller per år.


Forløp og behandling av brystkreft hos menn er ellers omtrent som. Introduksjon til pakkeforløp for brystkreft. Utredning av brystkreft.


Det samme gjelder for menn med forstørrede bryster: Kun én prosent av alle pasienter med forstørrede bryster (gynekomasti) utvikler brystkreft. Men de bærere av et brystkreftgen, har .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg