torsdag 11. august 2016

Steke ribbe uten vann

Gni inn ribba med salt og pepper 1-dager før steking. Du kan se ham i det sju timer lange TV-programmet Ribba – grad for grad. Det er veldig viktig at folien . Snu ribba slik at den ligger med svoren ned i vannet.


Sørg for at den ikke suger seg.

Sett ribba uten folie i ovnen uten vifte på 1grader. Stek ribba i en time. Når du steker ribbe på tradisjonelt vis, må du bruke veldig høy varme mot slutten for å få sprø svor. Grunnen til at man først steker ribba med svorsiden i vann , er for at.


Ha litt vann i langpanna, slik at ribbesjyen ikke steker tørt. Denne måten å steke ribbe på er langsom, men overhodet ikke vanskelig. Jeg er oppvokst med ribbe på julaften og det blir ikke helt jul for meg uten ribbe.

Tøm alt saltet ut av stekeformen og vask den. Svoren - grisens hud eller skinn - består av store mengder vann som må bort. Det siste er nok litt tungvint for ei norsk juleribbe , men kan oppnås hvis man. Slik steker du ribbe og får svoren sprø Ribba er uten tvil julaftensmiddag nr.


Pass på hele tida så ribba ikke blir brent. Sett inn ribba uten folie og stek i ca 3-timer. Ha litt mer vann i langpannen slik at ribbesjyen ikke steker tørr.


Dersom du ønsker svor legger du ribba med svoren ned i vannet. Fyll på med liter vann. Uten svor har du ribba med rutet fett opp. Er du vant med å gni inn ribben med krydder et par dager før steking , så gjør du det.


Se hvor langt svoren klarer å poppe av seg selv uten hjelp av. Tilsett vann , rosmarin og laurbærblad og sett midt i ovnen på 1grader, . Den var uten ben, men bruk det du selv ønsker. På selveste julaften er det mange som ønsker å steke en større ribbe , og det er ikke noe . Legg ribba oppi med svorsiden opp og hell oppi mer varmt vann til det står ca.

Du kan også steke ribba med svorsiden ne hvis du heller foretrekker det. Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av ribba , men uten at . At du ikke trenger å steke ribba med skinnsiden ne hverken for å få saftig kjøtt eller. Gni ribben med salt og pepper 1-dager før steking. TV om hvorfor man måtte steke ribba med svoren ned i vann før man så.


Skal du steke ribbe på den tradisjonelle måten eller langsteke den? Før ribba settes i ovnen tilsetter du vann og kyllingbuljong. Ribben skal stekes midt i ovnen. Legg i hvitløkene, hele og uskrelte. Legg i ribbestykke med svoren ned i én time.


Hell vannet i en ildfast form. På den andre siden, å helle vann over ribba vil vel ikke føre til annet enn at overflaten ikke blir tørr? Fjern folien og skru ned ovnen til 2grader og stek videre ca. Julens hellige gral er uten tvil å få sprø svor på ribba.


Hvordan steke ribbe med sprø svor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg