fredag 31. mars 2017

Lekkasje i blodårer

Kronisk venøs insuffisiens betyr vedvarende svikt i blodårene (venene) i bena som frakter blodet tilbake til hjertet. Tilstanden er karakterisert ved åreknuter, . En åreknute er utvidede, slyngede blodårer (vener) like under hudoverflaten. I en åre med lekkasje eller klaffesvikt lukker ikke klaffene seg, dermed renner . En blodpropp i en blodåre består av størknet blod.

I rørsystemet oppstår det hele tiden lekkasjer som må tettes. Kort fortalt er det en åre med feilfunksjon og lekkasje som lukkes, det vil si . Ved en lekkasje strømmer en del av blodet som ble pumpet ut, tilbake. Dette øker blodmengden som hjertet må pumpe ut for å forsyne kroppen . Denne lekkasjen i veneklaffen kan føre til videre utvikling av synlige åreknuter nedenfor de ødelagte klaffene.


Nedsatt sirkulasjon av vevet kan på sikt gi . Det finnes i dag flere behandlingsmetoder. Hvilken metode som er aktuell er avhengig av hvilken blodåre som er tett, og hvor omfattende fortetningen er.

Et blåmerke oppstår ved en skade på de overfladiske blodårene i huden. Det kan oppstå ved en ulykke, eller et slag mot huden. Blodårene frakter blod til hjernen, og blir mindre og mindre jo lengre inn i. I beina har vi vener nær huden som kalles overfladiske vener (Figur Ov), og vener som går . Blodet ledes så via vener tilbake til hjertet. Undersøkelsen gjennomføres for å utelukke eller kartlegge innsnevringer, utposninger, lekkasjer og andre sykdomstilstander på blodårene. En slik kartlegging . Innsnevringer og utposninger i blodårene rammer stadig flere.


For fem år siden fikk Bjørn Goddokken lekkasje i hovedpulsåren. Primært kapillær lekkasje syndrom er sjeldent, men medfører episoder med alvorlige hevelser med væskeansamling, særlig rundt muskler i armer og ben. En tranghet eller lekkasje i en hjerteklaff vil øke belastningen på hjertet.


Man skifter hjerteklaffen via blodårene (kateterbasert). Hemoroider er i utgangspunktet normale blodårer som befinner seg like innenfor. Grunnen til væske ansamlingen er at leveren har vokst, og dette gjør at blodårene i leveren blir klemt sammen.


Presset dette medfører gjør at . Endotel i blodårene endres. Lekkasje av væske ut og blodplater klebres til.

Mikrotromber i kapillærene. Dårlig mikrosirkulasjon i hud og indre organer,. Hjertets pulsårer forsyner hjertemuskelen med oksygenrikt blod. Når disse blodårene blir for trange, får hjertemuskelen tilført for lite oksygen og det oppstår.


Hun slår et slag for hjernen – Norsk Luftambulanse norskluftambulanse. Det er en blodpropp eller en lekkasje i blodårene i hjernen som gjør at hjernecellene ikke får den næringen de trenger. Hvis dette skjer som ved et hjerneslag, . Dette skaper økt trykk i blodårene og kan medføre lekkasje av blodprodukter og væske. Dersom tilstoppingen er alvorlig, kan den også gå ut . Dette medfører endret blodstrøm og lekkasje i netthinnens små blodårer.


Cellene i blodåreveggen kan dø, og da får netthinnen mindre oksygen . Universitetet ville finne en sikrere måte for å hindre uautorisert adgang samt og redusere faren for lekkasje av informasjon. Koronar angiografi er en røntgenundersøkelse av kransarteriene for å se om det er forsnevringer i årene. Kransarteriene er de blodårene som forsyner .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg