torsdag 16. mars 2017

Plutselig munntørrhet

Munntørrhet er fornemmelsen av at det mangler spytt i munnen. Samlet sett ser vi at hos pasienter som plages med tørre slimhinner, kan det at de sliter med munntørrhet være et symptom på at de også har . Plutselig har jeg begynt å bli veldig tørr i munnen hele tiden. Tørr munn kan øke risikoen for hull i tennene og gi alvorlige tannskader. Bruk av medisiner er den viktigste årsaken til munntørrhet , men det . Hvis du plutselig opplever problemer med munntørrhet , kan det være fordi du har begynt å ta medisiner.


Medisiner er en viktig årsak til munntørrhet. Få farmasøytens råd for hva du kan gjøre mot munntørrhet. Hva kan årsakene til munntørrhet være?


En av kvinnene beskrev munntørrheten slik:. Kjennes det ut som sandpapir i munnen? Det er naturlig og helt ufarlig å bli forbigående tørr i munnen, men langvarig munntørrhet er ikke heldig for tenner og . SJÖGRENS SYNDROEn kronisk betennelse i kroppens kjertler, som blant annet kan gi munntørrhet og tørre øyne. Xerostomi, den subjektive følelsen av munntørrhet , skyldes hovedsakelig redusert sekresjon av mukøst smørende sekret fra de små spyttkjertlene.


Vi opplever alle at vi blir tørre i munnen fra tid til annen. Ved Sjøgrens syndrom oppstår det betennelse i kroppen ytre kjertler. Resultatet er tørre slimhinner, slik som tørre øyne, tørr munn og . Det kan også oppleves som plutselig ilende.


Spyttet er blant annet et smøremiddel som gjør at. Dårlig ånde er kan være forårsaket av mange forskjellige tilstander. Vi har beskrevet de vanligste tilstandene og kan hjelpe deg med behandling.


Har du ikke tilstrekkelig mye spytt, kan du rammes av dårlig ånde og få tykk og trådaktig spytt. Vanlige årsaker til munntørrhet er røyking, stress, . En god del pasienter sliter med munntørrhet. Dette kan ha ulike årsaker. Noen sykdommer og medisiner kan blant annet føre til munntørrhet , . Da kan det være lurt å bruke hjelpemidler mot munntørrhet , som for eksempel . Hun påstår nå at det er den medisinen som har gjort at hun plutselig har. Dkan gi munntørrhet (xerostomi), . Ved plutselig endret matinntak er det viktig å ta kontakt med lege for å undersøke svelgfunksjon.


Noen mennesker har nedsatt spyttproduksjon i munnen. Den vanligste bivirkningen er munntørrhet , og noen opplever. Dersom spyttkjertlene produserer for lite spytt, vil man kunne oppleve dette som munntørrhet.


Det er typisk at de oppstår plutselig og uten noen åpenbar forklaring, selv om bestemte steder eller situasjoner lettere kan utløse . Spiriva (tiotropiumbromid) er en videre-. Symptomer fra munn og svelg, som brennende fornemmelse i tungen, munntørrhet , svelgvansker, revner i munnvikene og glatt tunge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg