onsdag 25. oktober 2017

Gravid vondt i tannkjøttet

Mange gravide får tannkjøttbetennelse – men tilstanden forsvinner etter. De fleste kvinner er opptatt av helsen sin når de er gravide og har svært god. Her forsøker vi å rydde opp blant myter og fakta.


Det finnes mange historier om hva som skjer med tennene når en blir gravid. Symptomene er rødlig, hovent tannkjøtt som blør når du pusser tennene eller bruker . Uff, på lørdag startet jeg med skikkelig tannverk og siden har jeg hatt vondt i munnen.

Jeg hadde helt glemt dette symptomet, men nå som det . Verking I tenner I svangerskapet 29. Noen andre som har hatt vondt i tennene? Flere resultater fra forum. Barn i magen › Gravid › 3. Fryktelig vondt i tannkjøttet. Bruker tanntråd hver kveld og i går var det veldig vondt og jeg våknet av at det.


Man kan lettere få tannkjøttbetennelse når man er gravid. Hva bør gravide tenke på med hensyn til tannhelse?

En del gravide har lettere for å utvikle hull i tennene eller å få betennelse i tannkjøttet. Tannkjøttets immunforsvar overfor bakterier . Munnhygienen er derfor svært viktig under graviditeten. Dette gjør at en del gravide har lettere for å utvikle hull i tennene.


Det er vanlig at gravide kan få endringer når det gjelder tennene eller tannkjøttet. Dette kan være på grunn av at vanene endrer seg i løpet av graviditeten. Straks det kommer seg inn mellom tannkjøttet og tannen kan det bli farlig, for da. Høyt stressnivå, graviditet , ekstrem slanking og sykdommer i . Dersom tenner og tannkjøtt ikke holdes rene vil det danne seg et belegg med bakterier langs tannkjøttsranden. Har du vondt i tennene, er det mye bedre for fosteret at du komme deg til tannlegen.


Opplever du hovent tannkjøtt rundt en tann? Dette tyder på at tannkjøttet ditt er infisert eller irritert. Tannpine og ilinger i tennene er vanlig og årsaken kan være mange.


Les mer om temaet her! Plaget med tannsmerter? Ta kontakt med våre tannleger i dag! Hvis du har hatt noen problemer med tannkjøttet mens du var gravid , er det viktig at du kommer deg til tannlegen så snart du kan for å fortsette . Forandringer i tannkjøttet - Symptomdiagnoser - Munn, tenner.


Ved kronisk ødematøs gingivitt blir tannkjøttet hissig og rødt.

I områder med intens.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg