torsdag 30. november 2017

Curry gryte med svinekjøtt

Matvarer som kjøttpålegg, fisk og kylling er ekstra sårbare i. Du kan ikke redde kjøtt som har gått ut på dato ved å legge det i fryseren. Lett bedervelige matvarer som fersk fisk , kylling, kjøttfarse, innmat og rå. Mattilsynet gir, sier . Fant Kveite i fryseren som gikk ut på dato for måneder siden.


Har lagt den i kjøleskap til tining og tenker å spise den til middag i morgen hvis det er trygt.

Slik er reglene for fisk som ikke er frossen. Jeg gjetter at laksen som ved utløpt dato var dager gammel, har ligget på is før pakking, mente . Fisk Fersk fisk har lav holdbarhet. Sjekk at den lukter friskt, og at den . Her kan du lese om hermetikk som er utgått på dato. Hermetisert fisk og kjøtt blir raskest dårlig.


De fleste hermetikkbokser er i . Hjemme hos oss spiste vi nettopp spareribs som var gått ut på dato , og den. Et tips er faktisk å putte fisk ned i en melkekartong med vann og .

Levende fisk , fryst, tint, saltet eller røykt fisk skal ikke merkes med fangst- eller slaktedato. På disse fiskene skal du imidlertid finne merking som viser hvilken art. Lurer du på noe om SALMA? Her finner du en rekke spørsmål og svar om SALMA-prosessen, produktene og SALMA generelt. De nye reglene for datomerking av fisk skaper usikkerhet og forvirring hos.


Utgått melk kan fortsatt brukes. Melk blir ikke nødvendigvis klumpete og sur med en gang datoen på kartongen er passert. Hvor lenge er fisken holdbar i frysen? Eksempelvis har jeg to sjøørreter jeg har glemt å ta opp i en alt for travel høst, disse har vel ligget fryst . Mat du kan spise etter utgått dato.


Disse matvarene skal være merket med . Noen at matvarene er datostemplet med Siste forbruksdag, og de. Best før på emballasjen. Lyst kjøtt, kjøttdeig, kjøttpålegg og fersk fisk må du være forsiktig med.


Vi pleier å si at datostempling er gått ut på dato. Eksempler på lett bedervelige matvarer er melk, fisk og kjøtt. Denne datoen forteller hvor lenge en matvare holder seg uten å tape kvalitet, det vil for eksempel si smak, farge, konsistens eller andre.


Spiser du mat som er utgått på dato ? På Losæter i Oslo serverer forfatter Thomas Horne femretters middag.

Han lager festmat av råvarer utgått på dato.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg