tirsdag 7. november 2017

Hvilken fisk er sunnest

Marine omega-3-fettsyrer forebygger hjerte- og karsykdom og er viktig for synet og hjernefunksjonen. Fete fiskearter, særlig makrell fanget om . Når vi skal kose oss med tre nydelige fiskemiddager i uken for optimal helseeffekt , er det noen forskjell hvilke typer fisk vi velger? Svaret sier seg selv – helt klart . Minst 2gram bør være fet fisk som laks, ørret, makrell eller sil informerer.


Rådet fra American Heart Association om å spise fisk to ganger i uken, reduserer risikoen for slag, hjertesykdom, hjertesvikt, plutselig hjertedød og hjertesvikt.

Er det sunnest å koke, bake eller steke fisken ? Vi har fått noen leserspørsmål om hvordan man skal tilberede fisk. Fire spørsmål som kretser . Hvorfor fisk er sunt, hvor mye fisk som er sunt, og hvilken fisk er sunnest ? Fet fisk er sunn fordi den inneholder mye omega-fettsyrer og vitamin D. Eksperter har kåret middelhavskosthold til verdens sunneste. Hvis du vil legge om til denne, bør du fylle handlevognen med fisk , frukt og grønt.


At det er bra å spise fisk , er de fleste klar over.

Men hvorfor er det smart å spise hvit fisk ? Og hva menes egentlig med hvit, mager, halvfet og fet fisk ? SIDE2): Helsedirektoratet anbefaler å spise fisk til middag to til tre ganger i uken, og i tillegg kan man gjerne bruke fisk som pålegg. SUNT PÅ BOKS: Fiskepålegg er kanskje det aller sunneste du kan ha på. Det betyr at jo mer fisk pålegget inneholder, jo mer omega-3-fettsyrer og. Du kan derimot stemme på hvilken du syns smaker best hos bramat.


Hvilken fisk som er sunnest er det nok mange meninger om. Men ifølge Nasjonalt institutt for ernæring- og sjømatforskning (NIFES), kan vi ikke . ETT FETT OM DAGENS FANGST ER FET ELLER MAGER? Vi er flere som er litt usikre på om hvilken fisk som er fet eller mager, og hvilke. Du kjenner sikkert til benevnelsene fet og mager fisk , men vet du hvilke fisker som er hva?


Og vet du hva fordelene med de ulike typene er? Det er omega-fettsyrene som sørger for disse positive effektene. Likevel spiser ikke nordmenn nok fisk.


Det anbefalte inntaket av . Det vil nok alltid være den feteste fisken som er sunnest - altså laks, ørret, sild og makrell. Skjønt laks og ørret regnes som halvfet fisk. Spiser du fet fisk to-tre ganger i uka eller tar tran daglig er det bra for hjertet og blodårer.

Hvilke andre næringsstoffer inneholder fisk ? Alle slags fisker inneholder.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg