mandag 20. januar 2020

Usynlig blod i urinen

Usynlig blod i urinen

Synlig blod i urinen er vanligste tegn på blærekreft. En ny studie viser at også usynlig blod i urinen kan være et tegn på sykdommen. En urinprøve kan påvise blod i urinen. Det er da viktig med videre undersøkelser for å finne ut hva som er galt. Derfor bør blod i urinen alltid undersøkes av en urolog.


Usynlig blod i urinen

Aleris har dyktige urologer. Pga medisin så blir det tatt blodprøve og urinprøve hver måned. Blærekreft hos kvinner blir ofte feildiagnostisert som urinveisinfeksjon. Slik var det også for Else Moe fra Oslo.


Som regel kan blodet ses med det blotte øye, andre ganger kan det kun ses i . Blod i urinen er det vanligste funnet i tidlige stadier av blærekreft. Er det synlig blod i urinen er det ikke greit å vente uker (det skal utredes snarlig ). Er det påvist usynlig blod på en urinstrimmel, kan det være en form for . Det kan være skremmende å oppleve blod i urinen , heldigvis er det derimot i de fleste tilfeller ikke et tegn på alvorlig eller livstruende sykdom. BLOD I URINEN HOS BARN: Tilstanden er som regel helt ufarlig, og oppstår oftest hos. Usynlig blod i urin oppdages sjeldnere av foreldrene.


Usynlig blod i urinen

Kan være vanskelig å oppdage selv. Men dersom du gjør det, bør du oppsøke lege. For selv om det i de fleste tilfeller . Bare et fåtall (ca. ) av de som har usynlig blod i urinen , . Jeg har mikroskopisk blod i urinen. Det mest alminnelige symptomet på nyrekreft er blod i urinen uten smerter, en tilstand som kalles hematuri.


I andre tilfeller ser fargen på urinen normal ut for det blotte øye. Legene kan imidlertid oppdage små spor av blod ved en medisinsk . Det at kvinner har urinveisinfeksjon oftere enn menn kan gjøre at blod i urinen som skyldes blærekreft, lett kan . Man skiller gjerne mellom usynlig hematuri(mikroskopisk hematuri) som bare . Legen vil gjøre urinanalyse og ta blodprøver for å se etter blod i urinen eller tegn på infeksjon. Ofte vil det være spor etter blod selv om det ikke sees med det . Hva kan årsaken være til at en jente på år har blod i urinen over lengre tid? Hverken ultralyd- eller røntgenundersøkelser viser noe galt.


Usynlig blod i urinen

I dag var det mindre, bare antydning til blod. Ulik konsistens og farge på blodet har mye å si. Blod i avføringen kan enten dreie seg om synlig blod eller usynlig blod som kun vises på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg