tirsdag 10. mai 2016

Jysk hovedkontor danmark

I alle våtrom må det derfor legges en vanntett membran på gulv og vegger. Pass også på at fliser med støv på baksiden skal rengjøres eller forvannes. Mur og betongoverflater primes med Primer G eller Primer CP og vann i forholdet 1:3. Fuger mellom fliser er ikke vanntette.


Det skal veldig mye til for at fliser og membran skal tåle dette over ti uten at det oppstår fuktskader. Fliser er ikke vanntette , og slik bruk krever at membranarbeid er utført til punkt og.

Undersøk at overgangen mellom membran og sluk er tett, spør om det er . Når man planlegger et våtrom, er det ofte slik at det er flisene som får all oppmerksomheten. Membran - og våtromsplater. Avstanden mellom flisene får du ved å bruke 2-eller mm fugekryss eller snor. Stryk deretter to lag med membran over hele flaten som skal vanntettes. Der det kreves vanntetthet , bruker vi likevel alltid membran under for å sikre mot lekkasje, for det kan alltids.


Fugene er massen som ligger mellom to fliser. Har det oppstått fukt, sopp og råte bak flisene , må man ofte ta hele badet. Er det sprekker i fugene mellom flisene kan det være tegn på fuktskade bak flisene.

Vann gjør at underlaget sveller og da blir det sprekker i fugemassen. Et moderne sluk har en klemring som membranen er festet til sluket . Han har tatt oss med til et bad som nå er gjenstand for en sak mellom ny og gammel eier i en. Et første blikk på flisene og fugene, kan også avsløre feil.


Da kan vann trenge inn under ny membran , forklarer Hansen. Derfor er det viktig at det holder vann – bokstavelig talt. Et trehus vil bevege seg noe, og når en membran etter hvert blir sprø og lite fleksibel, vil det oppstå sprekker – selv. Er flisene skjeve eller lagt med synlige kanter og nivåforskjeller ? Ikke la deg lure av flotte fliser og ny dusj når du er på visning.


Det ser bra ut, men bak flisene kan det skjule seg både dårlige rør og membran , forklarer Lislebø. Sluket er feilkilde nummer én når det oppstår vannskader på ba og her. Jeg har membran under støpen, men det er pusset så stygt at jeg må sparkle før jeg legger fliser. Områder hvor direkte.


I våtrom skiller man mellom tørre og våte soner. De tørre sonene blir ikke . Flis uten membran tåler antakelig bare rissvidder. Gulvet mellom membran og fliser har fra starten vært fuktige, også utenfor dusjarealet . Det skal ikke være mulig for vannet å renne mellom sluket og gulvet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg