mandag 30. mai 2016

Pinseliljer i potte

Oppdag muskelprotein fra svin eller drøvtyggere i kjøtt - og benmel, samt dyrefôr. ELISA analyse for positiv identifikasjon av artsinnhold i meget . En ny studie tyder på at det å spise rødt og bearbeidet kjøtt – selv i små mengder – kan øke risikoen for død fra alle årsaker, spesielt . Men det er ikke bare rødt- og bearbeidet kjøtt du bør være forsiktig me ifølge forskning. SOL har samlet noen av produktene forskere mener du bør være . Det samme gjør et veldig høyt inntak av rødt kjøtt. Bearbeidet kjøtt knyttes, som tidligere, til økt risiko for tarmkreft.


WCRF påpeker videre i rapporten at det i . Dette er samlesiden over alle de siste nyhetssaker som omhandler bearbeidet kjøtt. Studien, publisert i British Medical Journal, undersøkte kostholdsvanene hos mer enn 81. For de som har for høyt inntak av bearbeidet rødt kjøtt. En fersk studie som involverte flere millioner mennesker, hevder å vise at de fleste over år kan spise rødt og bearbeidet kjøtt tre-fire ganger i . Men nå stikker en ny musestudie kjepper i . Rød kjøtt, og spesielt pølser og flesk, gir økt risiko for flere typer sykdommer.


Daglig inntak av bearbeidet kjøtt medførte høyere risiko enn . Innlegg om bearbeidet kjøtt skrevet av Hepla. Det å erstatte protein fra kjøtt med protein fra planteriket kan redusere risiko for å dø for tidlig med opptil. Norske helsemyndigheter anbefaler nordmenn å begrense inntaket av rødt kjøtt og bearbeidet rødt kjøtt til 5gram i uken. Kjøtt og kjøttprodukter er rikt på protein og en god kilde for vitamin B vitamin.


Eksempler på bearbeidet kjøtt er røkt skinke, bacon, salami, pølser, kjøttdeig- og. Det er alle typer kjøtt, både hvitt og rødt, som er blitt tilsatt salt eller natriumnitritt, røykt eller . Bacon, pølser og annet bearbeidet kjøtt er kreftfremkallende for mennesker, konkluderer WHOs kreftforskningsinstitutt i en rapport som ble . Nylig kom Det internasjonale kreftforskningsinstituttet i WHO med en rapport som konkluderte med at bearbeidet kjøtt er kreftfremkallende. Alle disse fire bruker ordet avoid når de snakker om bearbeidet kjøtt.


Og da menes det både ferdigprodukter av rødt kjøtt og hvitt . Vurder å spise flere kjøttfrie måltider, kutte ned på mengden bearbeidet kjøtt du spiser og øk inntaket ditt av frukt og grønnsaker for å bli sunnere. Kanskje ikke etter å ha lest denne saken. Spiser du mye bearbeidet kjøtt som bacon, pølser og salami?


Begrens mengden bearbeidet kjøtt og rødt kjøtt til 5gram per uke. Dette tilsvarer to til tre middager og litt kjøttpålegg. Hva er egentlig bearbeidet kjøtt ? Rødt kjøtt er kjøtt fra svin, storfe, sau og . Det er summen av alle disse effektene som til sammen fremmer eller demper utvikling av sykdom, sier .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg