tirsdag 5. juli 2016

Hofteprotese erfaringer

Hofteprotese erfaringer

Skogen føler seg fullstendig overkjørt av legene på Ahus etter en hofteoperasjon for to år siden. En hofteproteseoperasjon kan være aktuelt ved slitasjegikt (artrose) i hofta, hoftebrud medfødte skader eller andre forandringer i hofta. Det ødelagte og ofte.


Hofteprotese erfaringer

Forsøk å holde deg i aktivitet og driv tilpasset trening helt frem til operasjonen. Veiledet trening kan utsette behovet for hofteprotese hos pasienter med. Varighet: Operasjonen varer i til minutter, og du blir værende på oppvåkning minutter etter. For artrosepasienter etter innsetting av totalprotese i hofte og kne viste PSFS.


En revisjon av en hofteproteseoperasjon innebærer at man skifter eller fjerner deler av eller hele hofteprotesen. Dette kan være nødvendig ved ulike problemer. Man forsøker å behandle dette med øvelser , betennelsesdempende og eventuelt. Fysioterapi og bevegelse er viktig etter en hofteproteseoperasjon. Kontrollgruppa hadde ingen fysioterapeutveiledet trening i samme tidsrom, men de.


Særlig disse bør prioriteres til fysioterapi etter operasjonen. Vil du bli god til å gå etter en hofteoperasjon , bør du trene på å gå! Hofteprotese er aktuelt ved u alt slitasje på leddbrusken i hoften. Vanlig sykehusopphold er 1‐dager med daglig trening og ak vitet.


Jeg har nettopp vært igjennom en hofteoperasjon hvor jeg fikk bytta hele leddet. Er det noen som har . Gode forberedelser før inngrepet og riktig opptrening etter inngrepet bedrer. Innsetting av hofteprotese gjøres også hos pasienter etter lårhalsbrudd og med . Ved slitasje av leddbrusken kan tiltak vere trening , vektreduksjon.


Hofteprotese erfaringer

Etter hofteproteseoperasjon er det viktig å få mye hvile, og det haster ikke å komme igang med trening. Selv med en mini invasiv operasjonsteknikk er en . Halvannet år etter trente jeg. Valg av protesetype er gjort etter nøye overveielse av forskning, nasjonale- og. Les informasjonsheftet Informasjon til deg som skal få innsatt hofteprotese.


For å sikre et godt resultat, er det viktig å gjøre egenøvelser hjemme, som er . Gruppedynamikken hjelper i seg sjøl og de blir kjent før operasjonen og mange har kontakt etter operasjonen, sier Lena Ovli og Bente . Gerda Andreassen fikk store problemer etter en hofteoperasjon. Jeg gjør øvelser hver dag, og til våren skal jeg prøve å sykle litt. Fysisk aktivitet og trening ved artrose. Betydelig smertereduksjon etter 6-ukers trening sammenlignet.


Når startet du å gå etter operasjonen? Hvor lenge gikk du på krykker? Var du på rehabiliteringsenter etterpå eller reiste du hjem? Ved en hofteproteseoperasjon skifter man ut det slitte hofteleddet med en protese.


Prøv og gjør øvelser etter treningsprogrammet (se bakerst i heftet) daglig. Håndleddsbrudd og øvelser etter behandling .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg