tirsdag 19. juli 2016

Hvilke tenner er verst å få

Spørsmål til helsesøster: Hei! Vår lille tulle fikk sine første to tenner nede mnd gml. Var veldig urolig noen dager til de var kommet gjennom . Mi holder på å få tann nr hun har de to nede og nå buler tannkjøttet oppe på høyre side. Men det virker ikke som det plager henne, bare klør .

Faktisk kan det være en fordel å få tenner litt senere fordi barnet er større og takler det bedre. Det kan være fint å la barnet bruke den når det klør som verst. Det er nesten umulig å måle hvilke tenner som gjør mest vondt. Det gjør ikke vondt å få tenner sier de fleste tannleger.


Dere juger sier jeg! Hvilke tiltak, spør du? Jo, det skal jeg selvfølgelig. Når gummene klør som værst går hva som helst i munnen.

Selv om barnet kanskje . Det kan medfølge en rekke symptomer når en baby får sine første tenner. Er den for kal vil det forårsake smerter og i verste fall hyling. Barn som er i ferd med å få tenner , har gjerne et økt behov for å gnage på noe med litt tyggemotstand. Dersom tiden for nye tenner er inne, og gommene er . Hvor mange tannsett får jeg?


Normalt er alle de. Hva gjør dere da barna deres får tenner og har mye vondt og gråter i timer om natta? SMIIIIL: For å få et pent smil, må du ha pene tenner. Dette kan være skadelig for tennene , og i verste fall knekke en tann. Sukker er tennenes verste fiende - men det er også alle andre former for karbohydrat.


FAKTA: Du kan få karies igjen i andre deler av tannen, men kariesen som ble fjernet er borte for godt. Ved alvorlig agenesi mangler seks eller flere tenner. Ettersom pasienter med alvorlig agenesi har få tenner , har de i utgangspunktet . En dårlig tann kan føre til infeksjon – som i verste fall kan føre til dødsfall hvis du ikke gjør noe med det.


Les også: Dårlig ånde - hvilke sykdommer kan det skyldes? I begynnelsen av et hull, kan det være få symptomer.

I verste fall kan hullet spre seg til friske nabotenner , angripe tannkjøttet og kjevebenet, knekke eller utvikle seg til en tannbyll. Men noe tannbehandling kan du få tilnærmet gratis. Ofte gjør det ikke vondt, men enkelte kan få betennelse mellom røttene. Har du i tillegg hull i tennene , kan det i verste fall hende at du må.


Du finner frem til hvilke studentrabatter som tilbys i din by ved å. Der kan du få undersøkelser og behandling til reduserte priser, og i noen tilfeller gratis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg