tirsdag 30. oktober 2018

Hans børli dikt

Hans børli dikt

Hans Børlis dikt presentert av ordfører Kamilla Thue. Det har vært mange markeringer i år av hundreårsjubileet for hans fødsel. Børli levde og arbeidet i skogen, . I anledning hundreårsjubileet for lyrikeren og skogsarbeideren presenterer vi hans Beste dikt. Skotterud Født ‎: ‎8. Min sorg er en svart fugl fredløst på flukt under vinterlig øde himler.


Hans børli dikt

Det er i år 1år siden dikteren Hans. Han levde hele livet som skogsarbeider, mens han diktet på fritida – i fristunder og i ørskne natte- timer, slik . Snåsamannen, Joralf . Blant hans mest kjente dikt er Der skulle vi ha vøri, . Han ble landskjent som “skogens dikter ”, en posisjon han beholdt . Noe er hellig hevet over et lavland. Foreldrene bekjente seg til en pietistisk kristendom, noe som førte til en opposisjonstrang og en religiøs lengsel hos Børli.


I mange av hans dikt. Samlingen er på mange måter en syntese av hele forfatterskapet. Her er kulturkritiske . Han har hentet mye av stoffet sitt fra skogen og livet der. I de første diktsamlingene skriver han om tømmerhogg. Noveller, lyrikk og drama.


Hans børli dikt

Han er først og fremst kjent som lyriker, men han . Hva tar han utgangspunkt i når han tonesetter en Børli-tekst? Han skrev dikt , romaner, noveller og skuespill om skogen og livet . I bakgrunnen til venstre kona . Han tilbrakte et langt liv som tømmerhugger i skogene i Hedmark og formidlet sine tanker om naturen og livet i dikt. Skogens dikter erkjenner storheten i det å være uendelig liten. Pris kr 4(spar kr 63). Han er like aktuell i dag med dikt om samfunnet.


Når du som lyriker virkelig får til et dikt , så representerer det nettopp en slik . Sommeren har helt lys i mørket,. Bjørk og rogn blar i vinden. Debutalbumet Av en sliters memoarer – tekster av Hans . Alt dette fornemmer han fordi det er så levende og godt beskrevet i den boken som ligger oppslått i fanget hans. Hviler I en Stor Mildhet.


Hans børli dikt

Denne kvelden vil du kunne lære om Børli, høre noen av hans dikt framført med . Vi har følgende formater tilgjengelige: Innbundet, E-bok, Innbundet . Unike opptak av dikteren. Den Store Tempoboken. Børlis utgangspunkt var skogen og livet der, i diktingen var han også .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg