fredag 12. oktober 2018

Øyeblikkelig psykiatrisk hjelp

Når du ringer til legevakten er det viktig å formidle så tydelig du kan hva du trenger og at det er viktig å få hjelp nå. Spør om å snakke med . Personer med behov for akutt psykiatrisk hjelp kan møte opp i våre åpningstider ( se under). Det er ikke nødvendig med timebestilling eller henvisning fra lege.


Rundt halvparten av befolkningen i Norge får psykiske vansker i løpet av livet.

Her kan du lese om hjelpetilbud som finnes for voksne innen psykisk helse. Psykiatrisk avdeling eller institusjon har plikt etter. Psykiske liding kan føre til redusert livskvalitet og funksjonsevne.


Difor er det viktig for oss i psykisk helsevern å skape gode behandlingstilbod for å gi deg som . Det vil sei at nesten alle pasientar som vert innlagd i psykiatrisk avdeling, kjem. Akutt psykisk helse har døgnplassar, med akutt hjelp for vaksne over år i . Institusjon eller avdeling som er utpekt til å gi øyeblikkelig hjelp i psykisk helsevern etter spesialisthelsetjenesteloven § 3-andre led skal straks motta . Det er nå innført ett telefonnummer for henvendelser til klinikk psykisk helse og rusbehandling (KPR) vedrørende akutt psykisk helsehjelp for .

Psykisk krise behandles på Legevakt Storgata og på Aker. På Legevakt Aker får du hjelp av en allmennlege. Hvis mulig, kontakt din fastlege før du ringer eller . Tilbodet i PAM består av akutt allmennpsykiatrisk vurdering, diagnostisering, . Akuttposten har beredskap heile døgnet og gjev akuttpsykiatrisk hjelp til personar over år.


En psykiater er ikke alltid tilgjengelig der og da. Tanker etter det første året med kommunalt øyeblikkelig - hjelp døgn for psykisk helse- og rusfeltet. Marit Voltersvik fra Voss . Her finner du nyttig informasjon om flere av selvhjelpstilbudene som finnes i Rogaland. Ambulant akutt-team gir tilbud til pasienter i akutt psykisk krise. Pasienter, pårørende og involverte personer kan kontakte oss direkte på telefon.


Akuttavdelingene har plikt til å yte øyeblikkelig hjelp ved: Psykotiske . Akuttpsykiatri er den kliniske anvendelsen av psykiatri i akutte situasjoner. Ambulant Akutteam er en poliklinisk tjeneste som gir tilbud om akutt psykisk helsehjelp for personer over år. Forskriften gjelder også ved mottak til øyeblikkelig hjelp uten pasientens samtykke, jf.


Dersom du trenger øyeblikkelig hjelp ta kontakt med din fastlege eller legevakt. Dette gjelder også om du går med .

Vi tilbyr behandling av pasienter som har behov for akutt og øyeblikkelig hjelp - vurdering. Les mer om Seksjon for akutt psykiatri , poliklinikk og døgn, Kongsberg. Nærmeste pårørende har, etter loven om psykisk helsevern § 3. Plikt til å gi øyeblikkelig hjelp er lagt til Sykehuset Telemark, psykiatrisk avdeling.


Lov om Spesialisthelsetjenester § 3-1).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg