onsdag 21. november 2018

Denguefeber smitte mellom mennesker

Denguefeber er en virusinfeksjon som spres av mygg i noen deler av verden. Mennesker og aper er reservoar for dengueviruset. Risikoen for smitte er størst i regntiden og perioden etter.


Etter å ha sjekket på nettet, fastslo hun diagnosen til denguefeber. Men hun skjønte at det var nødvendig på grunn av smittefaren. Ble smittet av denguefeber i Mexico.

Mellomamerika og Karibien. Det betyr at mennesker som. Rekordmange svensker smittet av viruset. Sykdommen smitter ikke mellom mennesker. Det er en alvorlig utvikling, sier . Zikaviruset har smittet mellom mennesker.


Aedes aegypti) – de samme insektene som sprer for eksempel denguefeber og gulfeber. En epidemi som sprer. Smitten overføres via mygg som er blitt smittet av infiserte fugler.

Så langt i år har nesten 29. Nå slår myndighetene alarm. Overgaard påpeker at den store forskjellen mellom malariamygg og . Vær obs på at overganger mellom klær og hu ankler, hals og håndledd er beskyttet. I områder med denguefeber og zikafeber må en også unngå å bli stukket på.


Forårsakes av et virus som smitter fra menneske til menneske via mygg. Tilfeller av denguefeber og malaria kommer stadig nærmere. Verdens Helseorganisasjon. Allerede er smitte av sykdommer som spres av mygg registrert i Hellas, Italia og Sør-Frankrike. Skulle de dog finne en, må den myggen leve i mellom en og tre uker . Hvordan smitter gulfeber?


Virus overføres mellom mennesker via et par myggarter, blant annet Aedes egyptii, som også kan spre denguefeber. Schistosomiasis smitter mennesker direkte. NB: Det kan være vanskelig å skille zikafeber fra denguefeber og. Oftest skjer smitte gjennom nærkontakt og dråpesmitte mellom mennesker , . DinSide har tidligere skrevet at flere nordmenn blir smittet av denguefeber enn malaria.


I perioden januar-juli i år døde mennesker av denguefeber i . Smitte mellom mennesker forekommer sjelden.

Ikke kjent om det smitter mellom mennesker. Enkelte tilfeller av Aedes- smittet denguefeber i Hellas er ikke nok til å si at Europa er i fare.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg