tirsdag 17. september 2019

Påskeliljer løk

Et godt tips kan være å sette løk i bed sammen med f. Noen løk , slik som svibler, påskeliljer og amaryllis, bruker samme løk. Fin å kombinere med andre tidlig blomstrende løker som Krokus, Scilla, Chionodoxa og Puschkinia. Både i blomsterbedet (plantet i grupper) . Løkblomstene har med seg en egen næringspakke i løken , derfor trenger du ikke å.

Svibler, perleblomster, påskeliljer , krokus, ruteliljer, våriris mf. De aller fleste av løkblomstene kan du plante ut i bedet etter blomstring, og de . Både påskeliljer , tulipaner, iris, krokus og rutelilje kan gjerne plantes ut i bed når de er avblomstret. Da vil løken komme opp igjen neste vår.


Etter jul er det mange som sitter igjen med blomsterløk av svibler som er avblomstret. Etter påsken har du helt sikkert påskeliljer eller kanskje . Påskeliljer trives egentlig best ute.

De grønne bladene må få stå i fred til de visner av seg selv, om de skal blomstre på nytt . Du kan aldri sette nok løk. Det er i hvert fall min erfaring etter vårens blomstring. Der du drømmer om et gult teppe av påskeliljer i engelsk . Løken må plantes på rett sted i hagen for å trives.


De har en egen næringspakke i løken , så det eneste du trenger å passe på er vanning. De gule narcissene er kanskje best kjent som påskeliljer. Det er viktig at næringen fra bladene går tilbake til løken. Det er litt for dumt å kaste dem etter én blomstring, ikke . Men om du vil kjøpe dei når dei allereide blomstrer er det fult mulig med. Hageeksperten tipser: Dette må du tenke på når du skal plante løk i høst.


En potte med fire løk av påskeliljer kan variere i pris fra 18- kroner til . Gå til storinnkjøp av små og store løk i høst, så kan du glede deg over. Vakre vårblomster krever ikke alltid grønne fingre. Har du husket å plante blomsterløk i høst?

Hageland gir deg gartnertipsene her. Narciss er navnet på blomsterslekten som omfatter de kjente artene som påskelilje og pinselilje. Slekta omfatter flerårige urter med løk. Høsten er det perfekte tidspunktet å plante vårblomstrende løker som tulipaner, scilla, påskeliljer og snøklokker - som du siden kan nyte av når våren kommer.


Vi kjøpte slike mini- påskeliljer på løk (i potte) til påske. De visnet jo ganske fort. Antall løk i pakken: stk. Blomsterfarge: Gule, hvite og oransje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg