onsdag 18. september 2019

Vannkopper skole

Vannkopper skole

Vannkopper er mest smittsomt 1-dager før utbruddet kommer. Sykdommen gir et kløende utslett, og det er vanlig med feber. De fleste blir bra uten . Når bør du kontakte . Med jevne mellomrom herjer det vannkopper i barnehager og skoler.


Vannkopper skole

Her er hyppig stilte spørsmål om vannkopper. Det er ikke sikkert at barnet må være hjemme fra skolen , selv om det ikke føler. Barn bør holdes borte fra skole eller barnehage til utslettet er tørt og . Forskrift om miljørettet helsevern i skoler ,§ 17.


Elever på Tveiterås skole påvirkes av hverandres allmenntilstan og det. Det er viktig at barn med vannkopper holdes borte fra skole til utslettet har begynt å tørke inn. Selv om det er fordel å gjennomgå vannkopper. Barnet bør holdes hjemme fra skole og barnehage frem til de væskefylte . Men så kom det en runde med vannkopper i barnehagen.


Vannkopper skole

Varicella ( vannkopper ) og herpes zoster (helvetesild) forsårsakes av det. Hos barn gir vannkopper alt fra svært lite symptomer til mye utslett og. Det er meldt om tilfeller av vannkopper i barnehagen. Her er informasjon om hva vannkopper er og når et smittet barn kan gå i barnehagen . Gravide i nærmiljøet og med ukjent smittestatus bør testes,. Barn som går i barnehage og på skole , er mer utsatt for infeksjoner enn.


SAMFUNNSMEDISINSK ENHET. Informasjon fra Smittevernet. VANNKOPPER I SKOLE OG BARNEHAGE. På skoler vil samme klasserom og skoleplass som en smittet elev . Har du barn i barnehage eller på skole ? Kun fem barn var på plass da NRK kom på besøk torsdag.


Vannkopper skole

To av dem har akkurat kommet tilbake – etter å ha vært syke med vannkopper. Det meldes om mye sykdom på skoler og i barnehager for tiden. Barn med vannkopper gir ikke helvetesild hos voksne.


Det smitter fra dager før utbrud er det da verre å gå . Grunnen til at jeg kom på dette, var at vannkoppene nå herjer her vi bor, og de siste ukene har det kommet info fra både barnehage og skole. Ved barneskolen i Tvedestrand sentrum er det nå et titalls elever som har fått påvist vannkopper. Rektor John Johansen har ikke opplevd .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg