fredag 21. august 2015

Blod og protein i urin

Nyrene renser blodet for avfallsstoffer, og de regulerer væskenivået i kroppen. Med proteinuri forstås utskillelse av protein i urinen ut over det som er normalt . Jeg skal snart på sykehus for å ta en nyrebiopsi. Dette kommer etter at det for en tid tilbake ble oppdaget proteiner og blod i en urinprøve.


Urinprøven sjekkes for fem forskjellige ting.

Protein (også kalt eggehvite) 2. Normalt vil det kun utskilles små mengder proteiner i urinen. Du må levere en urinprøve , og legen vil undersøke den for protein og blod. Dessuten må du få tatt blodprøver til vurdering av nyrefunksjonen, og til bestemmelse . De danner urinen ved å filtrerere blodet og fjerne avfallsstoffer.


Ettersom nyresykdom forverres, vil mer og mer protein lekke ut i urinen fra nyrene. Synlig blod i urinen er vanligste tegn på blærekreft.

URINPRØVE : Når du leverer inn en vanlig urinprøve hos legen undersøkes det om det er blod , proteiner , sukker eller nitritt i urinen. Unormalt mye protein i urinen kan være et tidlig symptom på nyresvikt. Blod i urinen og for mye protein i urinen kan være de eneste symptomene på Alport . Total proteinutskillelse.


Også når jeg spurte hun om hva det kunne . Hvis det for eksempel er bakterier, blod eller sukker i urinen ,. Utslag på protein og blod er dermed ikke pålitelige indikatorer på UVI. Analyser urinen med urinstix. Multistix 1tester.


Trivielle årsaker til blod i urinen kan være menstruasjonsblødning,. I nyrene filtreres blodet i små karnøster (glomeruli), og i normale nyrer blir. Er det synlig blod i urinen, er det et alvorlig symptom som må sjekkes. Da kan det være tegn på at det er mye protein i urinen.


Blødning fra svulsten, som gir blod i urinen , kan komme og gå. Det går igjen gjennom hele graviditeten at jeg har blod og protein i urinen , økning denne måneden fra sist. To av gangene har legen sendt til .

I tillegg til blod i urinen vil det også ofte være proteiner (eggehvite) i urinen ved nyrebetennelse. Videre utredning hos nyrelege med vevsprøve . De er ansvarlige for å holde elektrolyttnivåene, blodtrykket og væskene. U-stix slår ikke ut på protein.


Urinstrimler for måling av blod , glukose, protein , nitritt og leukocytter i urin. Stripene skal ikke brukes etter utløpsdatoen. Beholderen må ikke lagres i direkte. Derfor bør blod i urinen alltid undersøkes av en urolog. Aleris har dyktige urologer.


Sykdommen skyldes de høye blodsukkerverdiene. De små blodkarene i nyrene begynner å lekke protein ut i urinen. Diabetisk nyresykdom ses ofte samtidig .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg