søndag 21. februar 2016

Bearbeidet kjøtt

Hvor farlig er rødt kjøtt og hva er egentlig bearbeidet kjøtt ? Vi oppklarer hvor stor kreftrisikoen er og hvor mye man kan spise og fortsatt være . Bearbeidet brukes om kjøtt som er saltet, røkt eller behandlet på en annen måte for å forlenge holdbarheten. Eksempler er røkt skinke, bacon . I kostrådene anbefales det å redusere inntaket av rødt kjøtt og av bearbeidet kjøtt. Kjøttslagene som regnes som røde er storfe, svin, sau og geit .

Det er ren opplysning til folk som gjennom store deler av sommeren spiser pølser og annet salt og bearbeidet kjøtt som spearribs, burgere eller . Det må mer forskning til for at vi skal vite akkurat hva som skjer i kroppen når vi spiser rødt kjøtt eller bearbeidet kjøtt. Forskningen er likevel klar nok til å si sikkert. Bearbeidet kjøtt er kjøttprodukter som pålegg, pølser, kjøttkaker, pateer o. Ferdigprodukter av kjøtt, både rødt og hvitt, også i veldig små mengder, øker ikke bare risiko for kreft. Inntak av rødt kjøtt og bearbeit kjøtt bør begrenses grunnet økt risiko for utvikling av tykktarmskreft.


Dette er anbefaling fra både kostholdsråd fra Nasjonalt råd for . Nordmenn er glade i bearbeidete kjøttprodukter. Rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt har lenge vært sett på som risikofaktorer for utvikling av tykktarmskreft.

Men nå stikker en ny musestudie kjepper i . Rød kjøtt, og spesielt pølser og flesk, gir økt risiko for flere typer sykdommer. Daglig inntak av bearbeidet kjøtt medførte høyere risiko enn . Innlegg om bearbeidet kjøtt skrevet av Hepla. Det å erstatte protein fra kjøtt med protein fra planteriket kan redusere risiko for å dø for tidlig med opptil. Norske helsemyndigheter anbefaler nordmenn å begrense inntaket av rødt kjøtt og bearbeidet rødt kjøtt til 5gram i uken. Kjøtt og kjøttprodukter er rikt på protein og en god kilde for vitamin B vitamin.


Det er alle typer kjøtt, både hvitt og rødt, som er blitt tilsatt salt eller natriumnitritt, røykt eller . Bacon, pølser og annet bearbeidet kjøtt er kreftfremkallende for mennesker, konkluderer WHOs kreftforskningsinstitutt i en rapport som ble . Nylig kom Det internasjonale kreftforskningsinstituttet i WHO med en rapport som konkluderte med at bearbeidet kjøtt er kreftfremkallende. En fersk studie som involverte flere millioner mennesker, skal vise at å kutte inntaket av rødt og bearbeidet kjøtt har få, om noen helsebringende . Alle disse fire bruker ordet avoid når de snakker om bearbeidet kjøtt. Og da menes det både ferdigprodukter av rødt kjøtt og hvitt . Vurder å spise flere kjøttfrie måltider, kutte ned på mengden bearbeidet kjøtt du spiser og øk inntaket ditt av frukt og grønnsaker for å bli sunnere. Hva er egentlig bearbeidet kjøtt ? Det er summen av alle disse effektene som til sammen fremmer eller demper utvikling av sykdom, sier . Spiser du mye bearbeidet kjøtt som bacon, pølser og salami?


Kanskje ikke etter å ha lest denne saken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg