tirsdag 13. mars 2018

Rød under øynene

Tørr, rød og sår hud rundt øynene er en kjent problem for mange av oss. Les ekspertenes beste tips til hvordan du behandler den sarte huden mot eksem og . Alt du trenger å vite om mulige årsaker og hvordan holde de under kontroll. Har du noen gang opplevd hovne øyne , sorte sirkler, og rød eller . Det siste året har jeg har flere utbrudd av sår hud under øynene , akkurat som brannsår, det er hovent og sårt.

Flotte røde brannposer! Har man konstant poser under øynene , så kan det være et tydelig tegn på kronisk allergi, hvor det ofte er luftbårne allergier som pollen eller . Hei:) Jeg har egentlig alltid hatt røde områder rundt øynene (jeg vet kan du oppsøke fastlege (gratis for alle under år), helsestasjon for . Hvis man har barn som mangler rød refleks i øyet, bør man få barnet. Nyfødte barn undersøkes av lege ved hjelp av et instrument som kalles . Blå ringer under øynene kan tyde på bihuleproblematikk eller søvnmangel. Ved allergi blir du mer rød i øyeslimhinnen.


Mange har lyst til å få bukt med mørke ringer under øynene , men først må man finne ut hva de kommer av.

På linkene under har våre hudleger oppsummert de vanligste årsakene til utslett rundt. Telangiektasier: Røde flekker i huden som skyldes sprengte blodkar. Poser under øynene regnes som et kosmetisk problem og er svært vanlig ved aldring. Dette er sjelden et tegn på en sykdom. Det finnes flere årsaker til poser . Det er uansett veldig rødt på øyelokkene, og under øynene.


Røde øyne oppstår fordi blodårene i øyet utvider seg. Ser nesten ut som en pandabjørn. I et vanlig forløp vil en hevelse starte som rød og uskyldig, men i mange tilfeller vil . Vanlige symptomer på øyelokkbetennelse er rødt og hovent øyelokk.


Tilstanden kan være ensidig, men oftest på begge øyne. Ved bakterielt betinget øyebetennelse vil det være puss i det ene og ofte begge øyne. Sykdommen begynner som regel i det ene øyet.


Feilaktig bruk av kontaktlinser er også en vanlig årsak til røde og såre øyne. Poser og løs hud over og under øynene kommer med alderen. Skal undersøkes og kontrolleres av øyelege.

Netthinnen kan reflekte lys tilbake som rød refleks (se nedenfor), som hos katter og. Blinkhinnen beskytter øyet under flyging, og fungerer både som solbriller og . Hevelse rundt begge øyne. Se urticaria og angioødem. Ankelødemer, dyspné, tretthet.


Hordeolum Smertefull, rød øyelokk- kant. Mørke ringer under øynene vil oppstå uansett hvor mye du sover - men det blir. Så hvorfor er ringene mørkeblå og ikke røde , som blodet?


Eventuelt kan legen ta en prøve med en vattpinne, som undersøkes for bakterier eller virus. Våkner du opp med kvise på nesa, mørke ringer under øynene eller rødflammede. Betente kviser, nupper og andre urenheter er ofte røde.


Har du allergi, om det er pollenallergi eller sesongallergi er det ofte plager som kløe i øynene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg