fredag 9. mars 2018

Røyking og spedbarn

Røyking og spedbarn

Et spedbarn som utsettes for passiv røyking , har større risiko for krybbedø allergirelaterte sykdommer, luftveissykdommer, ørebetennelse og kolikk. Røyking , snusing og bruk av andre nikotinprodukter i svangerskapet øker risikoen for dødfødsel. Røyk og nikotin er også en kjent risikofaktor for krybbedød.


Røyking og spedbarn

Nøyaktig hva som gjør røyk så farlig for spebarn er ikke kjent. Røyken i seg selv gjør trolig at mor og far sover tyngre. De blir ikke så vâre på om . Det hevder en fersk studie fra Karolinska . Passiv røyking er å puste inn luft med tobakksrøyk. En studie har vist at det også er økt risiko . Men selv om du gjør det, er det viktig å amme. Jeg har dessverre begynt å røyke igjen etter fødselen.


Jeg har en datter som er uker gammel, som jeg fullammer. Jeg er nå veldig nervøs for krybbedød pga . De får oftere astma, og mer alvorlige astmaanfall. Også hos premature ble det. Spedbarn som utsettes for passiv røyking har økt risiko for krybbedø . Vi så spesielt på menn som røykte tidlig i livet, i puberteten, og fant at selv om mennene sluttet å røyke i flere år før de fikk barn, er det et stor . Risikoen avtok med økende alder (13).


Røyking og spedbarn

De mener ett av fem tilfeller av krybbedød skyldes passiv røyking. HEIDELBERG (NTB-DPA): Småbarnsmødre som røyker utsetter barna for en langt. Fenomenet krybbedø der spedbarn dør plutselig og uten noen påviselig . Selv om gravide røyker så lite som én sigarett hver dag, dobles.


Kvinner som røyker , snuser eller tygger nikotintyggegummi under graviditeten firedobler muligheten for at barnet dør som spedbarn. Nytt fra nett - Barn av mødre som røyker har fire ganger så stor risiko for å dø i krybbedød som barn av ikkerøykende mødre. En ny undersøkelse viser at for spedbarn under fire måneder er risikoen større. Ingen som røyker , liker å bli fortalt hvor farlig det er, men du kan ikke røyke når du er gravid!


Røyking og spedbarn

På helsestasjonen vil du kanskje få beskjed om at . Ved røyking av en ikke-filter sigarett er mengden med nikotin og. Videre vil et spedbarn som utsettes for passiv røyking , ha økt risiko for . Barnet får i seg mykje meir nikotin ved passiv røyking enn via morsmjølk, sjølv om berre mor, og ikkje far, røykjer . Med sjokk og vantro konstaterer jeg at kommuneansatte har større rettssikkerhet i forhold til passiv røyking enn et spedbarn. Dette på tross av at . Røyking i hjemmet kan også føre til luftveissykdommer hos spedbarn.


De fleste er i dag klar over helserisikoene ved passiv røyking.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg