fredag 13. juli 2018

Senfølger hjerneblødning

Hva er hjerneblødning (apoplexi)? Først litt om hjernens anatomi: Kraniet omslutter hjernen og hjernevæsken. Hjernevæsken produseres i . Slaget kan svekke både den fysiske og psykiske helsen, og by på mange store og små utfordringer i. I rundt av tilfellene skyldes slaget en hjerneblødning på grunn av. Hei, min mann har slitt med dette i over to år:Muskelsmerter i bena, særlig lårene på fremsiden. Ustø gange, sviktende kontroll . Etter et hjerneslag oppstår ofte endringer i personligheten.


Et hjerneslag også bare kalt slag, er en felles betegnelse for hjerneinfarkt og hjerneblødning. Det er den tredje hyppigste dødsårsak av alle . Slag kan gi mange ulike symptomer, helt avhengig av hvor i hjernen skaden har oppstått, og hvor stort skadeomfanget er. Symptomene kommer ofte raskt, i løpet. Medisin og vitenskap - Kognitiv svikt er en vanlig følgetilstand etter hjerneslag og har vært gjenstand for undersøkelser i over år . Jeg føler meg nervøs og urolig. Mesteparten av tiden.


Jeg gleder meg fortsatt over tingene slik jeg pleide før. Senfølger etter mild hjerneskade eller hjernerystelse kan være hodepine, svimmelhet, psykiske forstyrrelser, konsentrasjonsvansker, reduserte intellektuelle . Denne første gleden (over å ha overlevd hjerneblødningen , min anm.) kan noen måneder senere ha gått over i skuffelse når det blir klart at ikke . Ofte skjønner ikke slagrammede som sliter med ekstrem utmattelse hva de lider av. Ingen har snakket med dem om at det kan være fatigue, . Det første døgnet etter skaden kan det komme symptomer på hjerneblødning som. Senfølger (såkalt postcommotiosyndrom) oppstår hos cirka prosent av de . I nasjonale faglige retningslinjer for behandling og rehabilitering ved hjerneslag anbefales det at alle pasienter med hjerneslag skal behandles i slagenheter . Alvorlige senfølger efter en hjernerystelse. Hos barn og ungdom med senfølger etter hjernerystelse er det vanlig å se . Akkurat som hos voksne har tromboembolisk hjerneinfarkt og hjerneblødning hos.


Hvad er mest alvorligt – en blodprop i hjernen eller en hjerneblødning ? Det kan man ikke sige noget generelt om, når det gælder slagtilfælde, eller apopleksi . Blodprop eller hjerneblødning vil ofte starte med pludselige symptomer på grund af akut blodmangel i den del af hjernen, som forsynes fra et blodkar. Det er nødvendig med fortsatt metodeutvikling for å sikre best mulig kartlegging av senfølger. Lammelser er ofte det eneste synlige handicap efter en hjerneblødning eller en blodprop i hjernen.


Men ofte må de tusinder, som i første . Man skelner mellem akutbehandling og behandling efter den akutte fase. I den akutte fase er behandling for blodprop og hjerneblødning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg