onsdag 22. august 2018

Over termin førstegangsfødende

Førstegangsfødende går oftere over termin. Sjansen for at du fortsatt er gravid når terminen passerer er større om du venter ditt første barn. Men det er slett ikke. De aller fleste gravide skulle vel helst sett, at de slapp å gå over termindato. Overtidig svangerskap er når svangerskapet varer 2dager eller mer.


Termin bestemt ved ultralyd i uke er mer sikker, og den målingen legges til. Svangerskap som varer over uker når terminen er fastsatt ved ultraly . For førstegangsfødende starter fødselen hos flere etter termindato , enn før. NÅR VENTETIDEN BLIR EKSTRA LANG:For noen gravide er det å gå langt over termin en god opplevelse, mens andre opplever det som . Færre går dermed over termin. Bare åtte prosent av førstegangsfødende i Norge må ha keisersnitt når fødselen starter spontant.


Torvid Kiseru som var med å lage Terminhjulet , mener bruk av. Denne dagen hadde hun ny time for undersøkelse om morgenen - det var da gått dager over termin hos den førstegangsfødende. Fødselen og terminen er og blir en slags vitenskapelig gjetning og det er vanskelig å si noe nøyaktig om dette.


I metodeboken heter det nå at førstegangsfødende kvinner — som er . Vanligst er det at førstegangsfødende går over tiden. Det sies at omtrent av alle gravide føder på den beregnede termindatoen. Jeg er førstegangsfødende. Har null tegn på at noe skal skje i nærmeste framtid og det gjør meg veldig redd. Med nr gikk jeg dager over termin , og håper å slippe dette denne.


Alle kvinner bør tilbys rutinemessig vurdering 7-dager over termin ultralyd (289- 2Andre svakere assosierte risikofaktorer (RR2) er førstegangsfødende , . En kvinne kan gå dager eller lengre over termindato før hun blir satt i gang. Mors alder år for førstegangsfødende. Nå er det vel ganske vanlig at førstegangsfødende går litt over tiden. Er det som alle sier at førstegangsfødene går over termin ? Utgangspunktet for all fødselshjelp er å fremme en naturlig fødsel. Alder ved første fødsel og andel førstegangsfødende var høyest i Oslo.


Dette gjelder vanligvis kvinner som har gått over termin , eller dersom det er andre . Kvinner over år har en lavere fekunditet sammenlignet med de som er yngre. De får også tilbud om igangsetting av fødsel dersom de går en uke over termin. Den siste modningen foregår i tredje trimester som varer fra uke til fødsel rundt uke 40. Det er vanlig for førstegangsfødende å gå over termin , mens de som . Tina Svaleng har gått ei uke over termin.


Vi har fått unik oppfølging på fødestua, sier de to førstegangsfødende kvinnene fra Vefsn. Bemærk dog, at langt de fleste førstegangsfødende går over termin , kun fem procent føder til tiden, så fortvivl ikke, hvis dagene går, og der .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg