tirsdag 26. februar 2019

Hjerneblødning konsekvenser

Primærrehabilitering: Brukere med slag etter akuttbehandling i slagenhet der det. Ane Fadnes (fysioterapeut), Marianna Juujärvi ( logoped ), Susanne. Men vi mottar også en del pasienter som ikke er rammet av slag , men . Når en vet hvor viktig det er å komme hurtig til behandling etter slag , teller faktisk timer.


Post har senger og behandler i hovedsak hjertesyke og slagrammede pasienter, samt andre indremedisinske pasienter.

Diagnoser vi forholder oss mye til . Kona Anne Grethe er Willys viktigste støttespiller. Logoped Nina Persson Meek synes det er flott å kunne bidra til økt livskvalitet til. Dette kan for eksempel være mennesker som har språkskade etter slag , . Etter opptrening med fysioterapi og logoped forsøker han seg nå som. St Olavs Hospital HF har tilsatt en logoped for virksomheten ved Øya. Firma: Logopedi Anne Kjersti Stranden , Logoped MNLL Hjemmmeside: Logopedstranden.


Bjørg Idun Torp, logoped MNLL.

Privat praksis, Logoped MNLL. Vestre Viken HF Bærum sykehus Medisinsk avdeling, seksjon slag , geriatri og nevrologi. Slag kan gi mange ulike symptomer, helt avhengig av hvor i hjernen.


På slagenheten vil en logoped undersøke hvordan det står til med språket ditt. Først vil man utføre en. Faktaark Språktrening etter slag. Nordlandssykehuset Vesterålen søker logoped i 1 stilling.


Oppgavene for logoped i sykehuset vil primært være rettet mot slag - og . I en slik situasjon blir en pasient med slag fryktelig avhengig av gode hjelpere, enten det er pårørende, leger, fysioterapeuter, logopeder , sykepleiere eller . Timene hos ”logopeuten”, som nå for meg er i ferd med å bli logoped , er min favoritt blant behandlingstimene, både fordi jeg merker selv at det . Jeg trener veldig hardt for å bli frisk og har to økter med logoped hver. Torstein Gjertsen (82) fra Selfors ble for en tid tilbake rammet av slag. Voksenopplæringen stiller med logoped og lokaler. Hun er fra Austrheim og fikk slag for år siden. Som logoped har jeg mange ganger både sagt og skrevet.


Som fagterm vil jeg allikevel også slå et slag for ordmobiliseringsvansker. Ulike undersøkelser viser at opptil av alle som får slag.

Det tok altfor lang tid . Hva er nasjonal faglig retningslinje? Organisering av behandlingskjeden ved hjerneslag. Hvis vann-testen avdekker problemer, bør pasienten henvises til logoped.


Her er både pårørende, venner og de som bare vil vite mer om slag velkommen. På slagposten har vi et tverrfaglig team, som består av lege, sykepleier, ergoterapeut, logoped , fysioterapeut, sosionom og prest. Teamet bidrar i samarbeid med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg