mandag 21. september 2015

Aids i verden

På verdensplan er der omkring 37. Hele millioner mennesker lever med HIV. De presenterer hvert år en rapport om hiv-situasjonen i Norge, blant. Av de som lever med hiv i verden i dag anslår UNAIDS at prosent har . Norge går også litt ne men er økende i verden forøvrig.


Aids -diagnosen er derfor i praksis reversibel, og hivpositive vil – forutsatt riktig behandling. Verdens helseorganisasjon, WHO, etablerte en aidsdefinisjon for . Aids betegner en dødelig tilstand hvor immunsystemet har sviktet og hvor kroppen ikke. Stadig færre mennesker dør som følge av viruset hiv. Global HIV -statistikkLær mer. Verdens AIDS -dag er en solidaritetsdag for verdens millioner HIV -positive og AIDS -syke.


Kampen mot aids har langt på vei vært en suksess - men et . Landene som er hardest rammet av hivepidemien er på vei mot å vinne kampen. EUROPA opplever den raskest økende veksten av HIV og AIDS i hele verden. HIV -viruset sprer seg i heteroseksuelle ungdomsmiljøer. Forskerne konkluderer med at hiv -epidemien som har herjet verden skyldtes en blomstrende sexindustri, bruk av usteriliserte nåler og nye . Hele 3millioner mennesker lever med hiv -viruset i verden i dag, men omlag 2millioner av disse har tilgang til antiretrovirale medisiner, . Det er år siden de første tilfellene av aids ble oppdaget i USA. Vi beskriver utviklingen av hivepidemien i den tredje verden – med hovedvekt . I år ble fem millioner smittet av hiv-viruset og tre millioner mennesker døde av viruset.


Aids i verden

Det er år siden det første kjente tilfellet av aids i verden ble rapportert. I dag antas tallet på hiv-smittede og aidssyke å ligge på millioner, ifølge de siste . Mange tror på gamle myter om hvor smittsomt og farlig hiv er, for eksempel tror mange at. AIDS -dag, og markeres hvert år over hele verden for å bryte ned myter og øke kunnskapen om sykdommen.


Temaet for årets merkedag er ”Ta ansvar – vis lederskap”. Verden svikter fattigfolk med hiv og aids. De fleste av dem bor i Afrika sør for Sahara og de . Hun er år og bor på et barnehjem i hovedstaden, Lusaka.


Aids i verden

Josephine er HIV -positiv. Der Fachdienst Gesundheit. I Norge markeres dagen av en rekke . Over hele verden fortsetter hiv - aids - epidemien å ramme utsatte grupper i samfunnet og forsterke . Hiv kan blive fortid – i nær fremtid. Men der kræver politisk prioritering og en større indsats de næste fem år.


Millioner av mennesker over hele kloden markerte søndag Verdens aids -dag. Statistikkene viser at epidemien foreløpig motstår de fleste forsøk . I dag lever millioner mennesker med hiv verden. I løpet av det siste tiåret har verden gjort betydelige fremskritt i kampen mot AIDS. Vi har oppnådd og overgått målene når det gjelder aids. Vi er på vei mot en aids -fri generasjon, sier FNs generalsekretær . Slagordet for årets aidsdag er Bryt tausheten!


Aids i verden

Delta på et eller begge av arrangement på Verdens aidsdag. Vis din støtte og solidaritet til mennesker som lever med hiv i Norge og verden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg