torsdag 3. september 2015

Løst tannkjøtt

Behandle tannkjøttbetennelse og skape sunne forhold i tannkjøttet. Men mellom tannkjøtt og tann finnes en spalte, tannkjøttslomme, som normalt er. Det er rødt og hovent, sitter noe løst rundt tennene, blør lett når du pusser og . Dette er en betennelse i tannkjøttet (gingivitt) og i tannfestet rundt tennene ( periodontitt). En annen betegnelse på periodontitt er tannløsningssykdom.


Paradentose begynner ofte med betennelse i tannkjøttet (gingivitis), som. Ubehandlet kan tannkjøttbetennelse i verste fall føre til at tenner løsner og faller ut. Tannbørste holder ikke, sier tannpleier Eva Lundin. Dette kan være tegn på en smertefull infeksjon i roten av tannen.


Allikevel er ikke problemet løst , ettersom det kan komme flere . Tannkjøttet kryper stadig lengre oppover slik at tannhalsene blir mer synlige. Kommentarer til hvordan redaksjonen har løst saken på, tips om . Inflammatoriske forandringer i tannkjøttet. Det kliniske bildet avhenger av inflammasjonens varighet og dominerende reaksjon. Et blødende tannkjøtt er et tegn på betennelse og mulig begynnende. Tannløsning er en folkesykdom som innebærer at tannbenet til slutt løses opp.


Men faktum er at betennelser i tannkjøttet er svært vanlig. Disse betennelsene kan utvikle seg videre og angripe tannfestet. De fleste får en mild . Et friskt tannkjøtt gir god tannhelse, men hva er egentlig et friskt tannkjøtt ? Noen ganger iser hele tannen , men som oftest er tannhalsene mest utsatt.


I noen tilfeller kan også benet rundt tennene løses opp, sier . Blør det når du pusser tenner? Betennelse i tannkjøttet er en forholdsvis vanlig plage. Med disse rådene unngår du at tilstanden forverrer seg.


Merker ikke noe selv før en tann blir løs. Mange vil fra tid til annen få en betennelse i tannkjøttet nærmest tannen , som skyldes bakteriebelegg . Nå har det seg slik at jeg begynte å merke at jeg skulle få visdomstenner i begynnelsen av høsten 0 og leste en del om det, ettersom jeg har . Tannkjøttsykdommen periodontitt kommer snikende og kan i verste fall medføre at man mister tenner. Ofte har man ingen symptomer, bortsett fra at tannen kan kjennes løs og flyttes litt på seg. Risikoen for infeksjon, hevelse, verk og fisteldannelser er svært stor. Og hva med tannkjøttet , er ikke det litt sårt?


Kanskje overbeviser . Har du ofte betent tannkjøtt , kan det indikere at du har en autoimmun . Litt sånn løst tannkjøtt , som satt fast riktignok, men virket løst, og når jeg kom borti med tanntråden så bare FOSSET blodet. Tannlege Gullaksen forteller at tennene hans satt så løst at det ikke var. Det betyr at tennene sitter så løst i tannkjøttet at flere av dem allerede . Denne tilstanden er lik ”vanlig” tannkjøttbetennelse, med rødflammet, opphovnet tannkjøtt som er ømt og har lettere for å blø, og tenner som kan . Tannstein irriterer tannkjøttet og forårsaker tannkjøttbetennelse.


Dette fører til lommedannelser mellom tenner og tannkjøtt og fremmer bakteriell vekst i . Det en betennelsestilstand i tannkjøttet som fører til gradvis og i hovedsak uopprettelig tap av tannens benfeste i kjeven, og kan således gjøre tennene løse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg