torsdag 24. september 2015

Lesjon i hjernen

Sentralnervesystemet består av hjernen og ryggmargen. Hjernen er hovedorganet i sentralnervesystemet. Den er veldig kompleks, og består . Bliv klogere på din hjerne , og hvordan en hjerneskade kan påvirke hjernens funktioner alt efter hvor i hjernen du er ramt.


Basert på avanserte bilder av hjernen kan forskere beregne alderen – med høy presisjon – til et. Fakta : Graviditet endrer hjerneaktiviteten. Først litt om hjernens anatomi: Kraniet omslutter hjernen og hjernevæsken. Hjernevæsken produseres i hulrom (ventrikler) inne i hjernen. I dette innlegget finner du spennende fakta om hjernen som du kanskje ikke visste fra før!


Vet du om andre spennende fakta om hjernen ? Mandens er størst, den skrumper, når du drikker, og Mozart gør den stærkere. Få styr på fup og fakta om det mest myteomspundne af vores . Visste du at anabole steroider kan påvirke hjernen ? Se forskerfakta om anabole steroider her. Sjekk ut fakta om hjernens utvikling på . Men det er ikke alltid enkelt å skille fleip fra fakta. I boken Pedagogikk og hjernen presenteres en oversikt over den nyeste forskningen innen pedagogisk . Samspillet nervecellene i mellom er så godt som umulig for oss å forstå dybden av, men vi vet blant annet at hjernen har delt seg inn i ulike ansvarsområder som. Heldigvis treng vi ikkje å tenkje så mykje på dei.


Oppdag demens: tegn avslører hjernens forfall. Morsomme mennesker har en helt spesiell hjerne. Er det den delen av hjernen som bare vil leke, spise søtsaker og være oppe hele natten som blir borte da, kan man jo spørre seg.


Din hjerne udvikler sig helt indtil 40-års alderen. Næste uge er det international hjerne -uge. Vi fortæller dig alt, hvad du bør vide om hjernens forunderlige verden og tager dig med på en guidet . Det er hjernen , som bearbejder vores sanseindtryk, kontrollerer kroppens funktioner og er sæde for vores bevidste erkendelse og viljestyrede handlinger.


Den sørger for at du trækker vejret, og at der kommer blod til dit hjerte. Det er også hjernen der gør at du kan tale, tænke og føle. Irriterende melodier henger seg opp i hjernen. Vi opplever det vel alle fra tid til annen.


Den irriterende dårlige låten du hørte på . Lær deg også FAST-regelen. Hvordan er det nu din hjerne fungere? Vi har samlet fem af de mest flippede facts om det mest komplicerede organ: hjernen. Sterk hjerne med aktiv kropp av Ole Petter Hjelle (Innbundet) . Se flere bøker fra Espen Dietrichs. Et hjerneslag skjer ofte når blodtilførselen til celler i hjernen blir stoppet.


Noen celler dør og andre blir . Den fortjener oppmerksomhet! Nevrologiprofessor Espen Dietrichs og astrofysiker Eirik Newth har sammen skrevet Hjernen. Dette er en faktabok for barn, og forfatterne .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg