torsdag 21. september 2017

Feilmontert sluk

Er det bare krav til fall i dusjen, eller skal vannet renne unna fra. Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av . Dårlige løsninger er da blant annet plassering av sluk i forhold til fall , sånn. Sjekk at det faktisk er fall mot sluk i badegulv og dusj (spyl med dusjen). Les også: Oppkant- og tilgjengelighetskrav krasjer.


Da kan man velge den andre preaksepterte løsningen med fall på. Gulvet avgrenses av en oppkant med vanntett sjikt på minst mm på alle sider, også mot døråpning. Bad og vaskerom skal ha sluk.


Rom med sluk skal ha gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt for vann regelmessig. Krav til fallforhold , overflater og underlag. Dette bladet beskriver løsninger for fall på gulv til sluk og krav til maksimale planhets- og . Saken gjelder krav om prisavslag etter kjøp av bolig på grunn av.


Feilmontert sluk

Veilederen tar for seg både de krav og anbefalinger som gjelder samt hvordan med man kan innfri kravene ved bruk av storformat fliser. Vann på gulvet i våtrom må ledes til nærmeste sluk. Både veiledningen til TEK og Byggebransjens våtroms norm (BVN) inneholder spesifiserte krav til fall på . Guide til forskrifter og krav til våtrom.


Gulv skal ha tilstrekkelig fall til sluk slik at bruksvann ledes bort. Det at gulvet ikke har riktig fall mot sluket er noe jeg ser altfor ofte, da blir. Kravet er at vann som eventuelt lekker fra det vegghengte toalettet . I Veilederen står det ikke beskrevet noe om hvor sluket er plassert – gulv eller vegg, kun at det er krav til fall mot sluk. Med andre ord gjelder . Mange er usikre på hvilke krav som skal følges når de skal etablere. I teknisk forskrift står det at det skal være tilstrekkelig fall mot sluk.


Fall mot sluk i våtrom Del 1: Krav , utmåling og kontroll. HVA SIER TEK TIL FALL MOT SLUK I VÅTROM? Mens de tradisjonelle slukene i følge Våtromsnormen har krav til en.


Man anså stålglattet betongpåstøp på en asfaltpapp som . Krav om vanntett golv med tilstrekkelig fall og. Asfaltpapp under påstøp. Selskapet avviste kravet og begrunnet dette med at selger ikke hadde hatt. Det er lite fall til sluk på badet som medfører at vann stopper opp og ikke renner.


Tilgjengelighet, Badet tilfredsstiller gjeldende krav til tilgjengelighet, K. Fallregel a): 1:mot sluk minst 8m fra sluket. Dersom man benytter egne verifiserte krav skal dette dokumenteres at. Har man i tillegg en-veis fall mot rennesluk kan man også benytte en . I Norge har vi store krav til fall mot sluk , og store fliser inntil runde sluk med mye fall er teknisk umulig. Store fliser gir et vakkert sluttresultat, men .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg