tirsdag 8. november 2016

Enkeltpersonforetak ansatte

Dette endrer seg derimot hvis du har ansatte. Enkeltpersonforetak er ofte den enkleste måten å etablere bedrift på. Når man skal starte et enkeltpersonforetak er det mange som planlegger å gjøre så mye som mulig selv i foretaket og ikke kan, eller vil koste på seg en ansatt.


Hvis du driver et enkeltpersonforetak er det mange av rettighetene ansatte har, som du ikke får. Selvstendig næringsdrivende har ikke rett til .

Mange synes det er tryggest å gå over til aksjeselskap når de skal ansette noen, men du kan også ha ansatte i et enkeltpersonforetak. De enkeltpersonforetak med under fem ansatte kan registrere seg gratis i Enhetsregisteret. Er det samme regler for å sparke personer i enkeltpersonforetak som i et AS? Siden man er personlig ansvarlig for alt i et enkeltpersonforetak.


Selv om du ikke regnes som ansatt i ditt eget enkeltpersonforetak , er det fullt mulig å ha ansatte. Vi forklarer hva dette innebærer. Arbeidslivet er i endring.


Alle er ikke nødvendigvis lenger ansatt som arbeidstaker i en bedrift.

Stadig flere er frilansere, selvstendig . Jeg driver et enkeltpersonsforetak som tilbyr kursing i langrenn for private og bedrifter. Etterhvert som etterspørselen har steget har jeg hatt . Nei, det koster ikke skjorta, og du trenger ikke mange ansatte. Her er svar på alt du lurer på om å starte AS. Alle som har ansatte , eller utbetaler lønn, pensjon eller andre ytelser, skal levere.


Har du et enkeltpersonforetak som har ansatte , skal du levere a-melding hver . Unntak gjelder for enkeltpersonforetak som driver varehandel eller som sysselsetter mer enn fem ansatte eller som er registreringspliktige etter særlovgivning. Hvis du er eneste eier og ansatt i eget AS eller enkeltpersonforetak , kan du kun få pensjon på opp til prosent av lønnen din mellom 1-12G. Barnehage for ansatte. Som fast ansatt i et . Salg av enkeltpersonforetak behandles skattemessig som realisasjon av de enkelte eiendelene som følger.


Stikkord: salg av enk, omsetning, enkeltpersonforetak , selvstendig næringsdrivende, enkelmannsforetak, . Både innehavere av enkeltpersonforetak og ansatte i renholdsfirma skal ha personlige HMS-kort under sine egne navn. Har du enkeltpersonforetak og er usikker på hvordan dette med skatt. Det enkelte kort kan .

NRK kan i dag fortelle at Jonny Bratseth, en ledende ansatt i. For jobben har han fra sitt private enkeltpersonforetak fakturert Ferde for 4 . Hvis du skal starte enkeltmannsforetak med ansatte utover deg selv, plikter du å etablere yrkesskadeforsikring og pensjonsforsikring for disse. ENKELTMANNSFORETAK, ENKELTPERSONFORETAK , EGET. Driver du ditt eget enkeltpersonforetak , men er nødt til å møte til fast tid på oppdragsgivers kontor som en vanlig ansatt , skal du ikke fakturere, . Hva er egentlig forskjellen på å være ansatt arbeidstaker og det å få inntekter fra oppdrag i et enkeltpersonforetak ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg