onsdag 16. november 2016

Lys føflekk som klør

Aleris har dyktige hudleger med lang erfaring innen sjekk av føflekker og. Vær oppmerksom hvis du får en ny flekk, eller en føflekk endrer seg og skiller seg fra de andre du. Hvis en flekk klør , blør eller danner et sår som ikke vil gro, bør du også søke lege. Se over kroppen din både foran og bak, helst i litt godt lys. SJEKK HOS LEGEN: Har du fått en ny føflekk , eller rosa nupp som har vokst,.


Har en glinsende overflate. Ser ut som et sår som ikke vil gro. Hvis du ser to eller flere av disse faretegnene, bør du . Det kan også være lett irritasjon eller kløe i føflekken.


Det er viktig å være oppmerksom på om føflekker forandrer seg. Føflekk med spredning i huden rundt den opprinnelige ondartede føflekken , såkalt satellitt. Vi oppfordrer derfor alle til å jevnlig vurdere føflekkene sine.


Man vil alltid vurdere det en ser i lys av andre faktorer som for eksempel. Det dukker stadig opp nye føflekker som klør. Lys hu soltilbeding på sommerstid og mye fritid gjør oss særlig utsatt for kreftformen. Har du en rufsete lys føflekk , ville jeg ikke vært bekymret, sier Henning Strand. Kunnskap om føflekker er derfor viktig for å kunne identifisere om en føflekk eller.


Vanlige symptomer er en stikkende eller brennende fornemmelse og kløe. Atypiske pigmentnævi vil vanligvis ikke klø, men kløe er også et relativt . Følg også med hvis en føflekk klør , blør eller danner et sår som ikke vil gro. Ta en titt både foran og bak, helst i litt godt lys. Ondartede føflekker på toppen av hodet eller i nakken har høyest. Analyser tyder imidlertid på at de ondartede føflekkene i nakken eller skallen gir.


Jeg har en føflekk ikke stor og noen annen farge men har klødd litt og tør . Vær også obs på en føflekk som klør , begynner å blø eller det blir en. Lys hudtype, mye soling over lang ti episoder med solbrenthet og føflekkreft i familien er . Hudlegen kastet føflekken i søpla istedenfor å sende den til. Gå alltid til lege hvis føflekken vokser, endrer form og farge, klør , blør.


Guldbakke økt jevnt de siste 50-årenen, og personer med lys hud har . De med lys hudtype som lett blir solbrent er også mer utsatt. Se etter om føflekken har en ujevn farge eller . Dette tyder på en irritasjon i huden. Det å kjenne til føflekkene på deg selv og dine kan redde liv. Lær deg ABCDE-regelen for føflekkreft og oppdag ondartet føflekk hos deg og dine i god tid før den sprer seg. Sprer den seg er prognosen fatal . MISTENKELIGE: Disse tre føflekkene mistenkes for å inneholde kreft,.


Livsfarlig føflekk -kreft rammer stadig flere nordmenn. Føflekker som lett blør, klør eller gjør vondt. Det skjedde etter at Matias hadde klødd mye på ryggen.


Bent Høie ga grønt lys for å gi alle føflekkpasienter den samme medisinen som Matias fikk. En stor farget føflekk på over mm på huden kan være et tegn på melanom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg